ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Γιορτινή σαλάτα με παντζάρια, κάστανα και σος από ταχίνι

Γιορτινή σαλάτα με παντζάρια, κάστανα και σος από ταχίνι



ΥΛΙΚΑ

2-3 μεγάλα παντζάρια (400 γραμμάρια), βρασμένα και κομμένα σε κύβους
100 γραμμάρια κάστανα προβρασμένα
2 κουταλιές της σούπας σπόροι ροδιού
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός ή κόλιανδρο
15 ml. αγνό, παρθένο ελαιόλαδο
10 ml. ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
100 γραμμάρια ταχίνι
100 ml. κρύο νερό
25 ml. χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα φύλλα και την ρίζα από τους βολβούς των παντζαριών, τα πλένουμε, τα βράζουμε σε νερό με ξύδι για 30 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Τα ξεπλένουμε και τα ξεφλουδίζουμε με γάντια για να μην βάψουμε τα χέρια μας. Τα κόβουμε σε κυβάκια όσο είναι ακόμα χλιαρά.

Ψήνουμε τα κάστανα σε τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή ένταση για 4-5 λεπτά ώστε γίνουν τραγανά.

Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ. Το χτυπάμε με σύρμα ρίχνοντας το νερό σε δόσεις. Αφού αραιώσει προσθέτουμε το λεμόνι σιγά-σιγά. Η σάλτσα από ταχίνι πρέπει να γίνει λεπτόρρευστη ώστε να την περιχύσουμε στην σαλάτα, αλλά και παχύρρευστη ώστε να μην απλώσει.

Αλατοπιπερώνουμε λίγο την σάλτσα ταχίνι.

Απλώνετε τα παντζάρια και τα κάστανα σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την σάλτσα από ταχίνι. Αλατοπιπερώνουμε πάλι και πασπαλίζουμε με τα ρόδια, τον μαϊντανό και το σουσάμι.

πηγή: bovary.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση












Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [11:10:07]