ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πατατόσουπα βελουτέ

Πατατόσουπα βελουτέ



Υλικά για 4 άτομα

100 γρ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
50 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
20 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
20 γρ ελαιόλαδο
300 γρ πατάτες (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα) κομμένες σε κυβάκια
500 ml νερό βραστό
1 κύβο ζωμό της αρεσκείας σας
αλάτι
πιπέρι
1 κ. γ. θυμάρι ή ρίγανη
50 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ, καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε κυβάκια.
Σε μια ξύλινη επιφάνεια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μπέικον.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μπέικον.
Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια ανακατεύοντας με μια αντικολλητική σπάτουλα.
Προσθέτετε τις πατάτες και αλατοπιπερώνετε.
Διαλύετε τον ζωμό στο βραστό νερό και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Στην συνέχεια, με το μπαστούνι πολτοποίησης, πολτοποιείτε τα υλικά.
Προσθέτετε τη ρίγανη ή το θυμάρι, την κρέμα γάλακτος και βράζετε για άλλα 10'. Ενδιάμεσα ανακατεύετε.
Για το σερβίρισμα, συνοδεύετε με ζεστό ψωμί ή κρουτόν.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 22:55]  Χοιρινές μπριζόλες με μπίρα
[χθες 13:25]  Κοκκινιστό χταπόδι με πατάτες
[χθες 09:56]  Σαλάτα με καρπούζι και φέτα
[χθες 22:55]  Αβγά ψητά σε φωλιές ψωμιού
[χθες 12:21]  Γιαουρτοζελέ με φράουλες
[χθες 11:30]  Κριτσίνια με τυρί και σκόρδο
[χθες 12:07]  Πέννες αλφρέντο με κοτόπουλο και...
[χθες 10:10]  Πατάτες ογκραντέν








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [01:35:45]