ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Λαβράκι φιλέτο με αρωματική σάλτσα

Λαβράκι φιλέτο με αρωματική σάλτσα



Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα λαβράκι
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
2 μεσαία κολοκυθάκια
2 κ. σ. μουστάρδα πικάντικη
3/4 κούπας ζωμό ψαριού
1 πακέτο (250γρ.) μαργαρίνη
1 κ. σ. ανθό αραβοσίτου
1 κ. σ. ψιλοκομμένα αρωματικά χορταρικά (μαϊντανό, εστραγκόν, άνηθο)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε αρχικά τα φιλέτα σε ένα ρηχό ταψάκι, τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε επάνω το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να μαριναριστούν για μισή ώρα περίπου.
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κ.σ. μαργαρίνη και σοτάρετε τα κολοκυθάκια ζουλιέν για 5' περίπου, ή έως μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.
Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κ.σ. μαργαρίνη και τηγανίζετε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
Μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.
Διαλύετε καλά τον ανθό αραβοσίτου σε ½ κούπα κρύο νερό και τον προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με την υπόλοιπη μαργαρίνη, τη μουστάρδα, και το ζωμό ψαριού.
Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να αρχίσει να πήζει.
Βγάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα αρωματικά χορταρικά και ανακατεύετε.
Περιχύνετε το ψάρι με τη σάλτσα, γαρνίρετε με τα κολοκυθάκια και σερβίρετε αμέσως.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 22:55]  Χοιρινές μπριζόλες με μπίρα
[χθες 13:25]  Κοκκινιστό χταπόδι με πατάτες
[χθες 09:56]  Σαλάτα με καρπούζι και φέτα
[χθες 22:55]  Αβγά ψητά σε φωλιές ψωμιού
[χθες 12:21]  Γιαουρτοζελέ με φράουλες
[χθες 11:30]  Κριτσίνια με τυρί και σκόρδο
[χθες 12:07]  Πέννες αλφρέντο με κοτόπουλο και...
[χθες 10:10]  Πατάτες ογκραντέν








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [01:43:08]