ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πένες ολικής με πέστο

Πένες ολικής με πέστο



Υλικά


1 πακέτο πένες ολικής
4 κουταλιές βούτυρο
2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα
1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το πέστο

1 φλυτζάνι φουντούκια
1,5 φλυτζάνι πρασινάδα: βασιλικός, μαϊντανός, σπανάκι, ό,τι έχετε ή και όλα μαζί
1/3 φλυτζάνι παρμεζάνα
1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
Σε μίξερ βάλτε τις πρασινάδες χωρίς κοτσάνια και προσθέστε τα φουντούκια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα -Μιξάρετε να γίνει πολτός -Τότε ρίξτε το ελαιόλαδο και ξαναμιξάρετε ώσπου να γίνει ένα παχύρευστο πέστο
Βάλτε το βούτυρο σε τηγάνι και ροδίστε τα κομμένα μανιτάρια για 8-10 λεπτά
Πρέπει τα μανιτάρια να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα
Μέσα στο τηγάνι προσθέστε τις πένες, παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αναμείξτε καλά, να μοιραστούν τα υλικά
Σερβίρετε και μέσα στο πιάτο βάλτε το πέστο σε μια άκρη -Για να μη χαλάσει η αισθητική!


Πηγή: | iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 23:10]  Καλαμαράκια σχάρας
[χθες 22:55]  Τραγανοί γαριδοκεφτέδες
[χθες 23:10]  Μανιτάρια πλευρώτους ψητά
[χθες 10:07]  Νηστίσιμα σπανακοπιτάκια
[χθες 23:10]  Ψάρι μπουρδέτο
[χθες 13:31]  Τάρτα με πράσο, φέτα και μάραθο
[χθες 23:10]  Πατατοσαλάτα με γιαούρτι και καρότα
[χθες 12:31]  Φιλέτο πέρκας σε κρούστα παρμεζάνας








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [03:01:46]