ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πένες ολικής με πέστο

Πένες ολικής με πέστο



Υλικά


1 πακέτο πένες ολικής
4 κουταλιές βούτυρο
2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα
1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το πέστο

1 φλυτζάνι φουντούκια
1,5 φλυτζάνι πρασινάδα: βασιλικός, μαϊντανός, σπανάκι, ό,τι έχετε ή και όλα μαζί
1/3 φλυτζάνι παρμεζάνα
1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
Σε μίξερ βάλτε τις πρασινάδες χωρίς κοτσάνια και προσθέστε τα φουντούκια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα -Μιξάρετε να γίνει πολτός -Τότε ρίξτε το ελαιόλαδο και ξαναμιξάρετε ώσπου να γίνει ένα παχύρευστο πέστο
Βάλτε το βούτυρο σε τηγάνι και ροδίστε τα κομμένα μανιτάρια για 8-10 λεπτά
Πρέπει τα μανιτάρια να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα
Μέσα στο τηγάνι προσθέστε τις πένες, παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αναμείξτε καλά, να μοιραστούν τα υλικά
Σερβίρετε και μέσα στο πιάτο βάλτε το πέστο σε μια άκρη -Για να μη χαλάσει η αισθητική!


Πηγή: | iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [06:53:35]