ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο με ψητά λαχανικά

Κοτόπουλο με ψητά λαχανικά



Υλικά για 2 άτομα

450 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
2 φλιτζάνια μανιτάρια
1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
3 μεσαία καρότα κομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
⅓ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές της σούπας βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε αρχικά τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα.
Βάζετε το βαλσάμικο με το λάδι, το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ανακατεύετε το κοτόπουλο με περίπου 1/3 φλιτζάνι απ' τη σάλτσα.
Κόβετε τα λαχανικά και τα τοποθετείτε όλα στο γκριλ.
Ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω απ' τα λαχανικά και τα ανακατεύετε για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
Βάζετε και το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά στον φούρνο και ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά.
Αφαιρείτε, βάζετε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω και σερβίρετε.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [06:50:51]