ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο πιλάφι στον φούρνο

Κοτόπουλο πιλάφι στον φούρνο



Υλικά

1 κοτόπουλο μέτριο σε μερίδες ή κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
1 ποτηράκι κρασί λευκό
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει καλά
Προσθέτετε κρεμμύδι και σκόρδα ψιλοκομμένα και αφήνετε να γυαλίσουν για 2-3 λεπτά
Ρίχνετε το λευκό κρασί, αφήστε να πάρει αρώματα, χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και δύο ποτηράκια ζεστό νερό
Κλείστε το σκεύος και σιγοβράστε για μισή ώρα
Μεταφέρετε το κοτόπουλο με τα υγρά του σε πυρέξ, προσθέστε το ρύζι
Συμπληρώστε με ζεστό νερό, να σκεπάζει ελάχιστα το ρύζι και απλώστε παντού το βούτυρο
Ψήστε σε 200 βαθμούς για 30 λεπτά -Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί, στην πορεία (όπως στο ριζότο)
Ετοιμο! Σερβίρετε ζεστό, με γιαούρτι


Πηγή: | iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 23:10]  Καλαμαράκια σχάρας
[χθες 22:55]  Τραγανοί γαριδοκεφτέδες
[χθες 23:10]  Μανιτάρια πλευρώτους ψητά
[χθες 10:07]  Νηστίσιμα σπανακοπιτάκια
[χθες 23:10]  Ψάρι μπουρδέτο
[χθες 13:31]  Τάρτα με πράσο, φέτα και μάραθο
[χθες 23:10]  Πατατοσαλάτα με γιαούρτι και καρότα
[χθες 12:31]  Φιλέτο πέρκας σε κρούστα παρμεζάνας








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [03:12:59]