ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Καλαμαράκια σχάρας

Καλαμαράκια σχάρας



Υλικά για 6 άτομα

450 γραμμάρια καλαμάρια καθαρισμένα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού κάθε ένα από αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη, φρέσκια ρίγανη
Λεμόνι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Κόβετε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και κρατήστε το σώμα.
Ρίχνετε τα πλοκάμια και τα καλαμάρια στο μπολ με τη μαρινάδα.
Καλύπτετε τα καλαμάρια με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίγετε τη θερμότητα της σχάρας στην υψηλή ένταση και τοποθετείτε τα καλαμάρια πάνω στη σχάρα.
Ζεσταίνετε τα καλαμαράκια για 2 λεπτά τη φορά.
Σερβίρετε τα καλαμαράκια με λεμόνι.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [18:17:58]