ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πιτάκια με μέλι και μασκαρπόνε

Πιτάκια με μέλι και μασκαρπόνε



Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

125 γραμμάρια ζάχαρη
400 ml γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά

Για τη γέμιση

1 φλιτζάνι μέλι
λίγη κανέλα
1 αβγό για την επιφάνεια
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
1 κιλό μασκαρπόνε ή ανάλατη μυζήθρα
4 κρόκους αβγών

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε το βούτυρο, το γάλα, τα αβγά και τη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτετε και άλλο αλεύρι.
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Κόβετε δισκάκια με διάμετρο 8 εκ.

Για τη γέμιση

Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε. Βάζετε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.
Διπλώνετε τα φύλλα και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.
Βάζετε τα πιτάκια σε ένα ταψί. Χτυπάτε τα αβγά με 2-3 κουταλιές νερό και αλείφετε από πάνω.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 15:36]  Ζυμαρικά από κολοκυθάκι με πέστο...
[χθες 12:13]  Γεμιστά με γλυκό τραχανά και δυόσμο
[χθες 22:56]  Χοιρινό μπούτι με πορτοκάλι και...
[χθες 23:08]  Κανελόνια με πιπεριές και κιμά
[χθες 23:10]  Χοιρινό ρολό γεμιστό με μήλο
[χθες 12:01]  Μπισκότα τύπου Oreo
[χθες 15:21]  Κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο
[χθες 22:54]  Τσιπς γλυκοπατάτας








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [02:26:31]