ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Φαρφάλες με μπρόκολο και γραβιέρα

Φαρφάλες με μπρόκολο και γραβιέρα



Υλικά

1 λίτρο γάλα
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
500γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
350γρ. Μπρόκολο
75γρ βούτυρο
75γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. ξηρό σιναπόσπορο σε σκόνη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
200γρ τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα με το σκόρδο σπασμένο και τα φύλλα δάφνης να αχνίσει. Παράλληλα βράζουμε σε άλλο σκεύος τα ζυμαρικά, προσθέτοντας το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες ένα λεπτό πριν αποσύρουμε από τη φωτιά. Κατεβάζουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά λίγο νωρίτερα ώστε να κρατάνε και να είναι αλ ντεντε
Στραγγίζουμε το γάλα και πετάμε το σκόρδο και τη δάφνη. Ζεσταίνουμε στο ίδιο σκεύος το βούτυρο και καβουρδίζουμε ελαφρά το αλεύρι. Συμπληρώνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η κρέμα
Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο, το σιναπόσπορο, τον μαϊντανό χοντροκομμένο και τρία τέταρτα από το τριμμένο τυρί
Αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα και το μπρόκολο σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί στην επιφάνεια
Ψήνουμε για 30' με 40' λεπτά στους 200oC στο φούρνο
Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [09:14:07]