ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ζυμαρικά από κολοκυθάκι με πέστο αβοκάντο

Ζυμαρικά από κολοκυθάκι με πέστο αβοκάντο



Υλικά

4 μέτρια κολοκυθάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα πέστο: 2 ώριμα αβοκάντο
10-12 φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
50 γρ κουκουνάρι
αλάτι και πιπέρι
το χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
70 ml Ελαιόλαδο
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε λωρίδες. Υπάρχουν ειδικά εξαρτήματα στην κουζίνα για να γίνει αυτό. Ωστόσο, ένα μαντολίνο για λαχανικά ή ένας ανοξείδωτος τρίφτης αρκεί
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με το μακρύ μέρος προς το τρίφτη, ώστε να πάρουμε μακριές και όσο γίνεται πιο όμοιες λωρίδες
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ένα - ένα τα κολοκυθάκια να πάρουν ελάχιστο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το υπόλοιπο κολοκύθι
Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο σε ένα μηχάνημα κοπής με μαχαίρια, εκτός από το λάδι. Χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
Ανακατεύουμε το πέστο με τα ζουντλς και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 13:19]  Ζαμπονοτυρόπιτα με κανταΐφι
[χθες 10:17]  Φασολάκια λαδερά
[χθες 12:35]  Δροσερό τσιζκέικ λεμόνι
[χθες 22:54]  Ψωμάκια με ελιά και παρμεζάνα
[χθες 15:20]  Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου
[χθες 22:58]  Σολομός με σάλτσα από αβοκάντο
[χθες 23:00]  Πίτσα με σπανάκι και παρμεζάνα
[χθες 10:37]  Τυλιχτό σάντουιτς κοτόπουλο με...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [06:33:00]