ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ανατολίτικοι φακοκεφτέδες

Ανατολίτικοι φακοκεφτέδες



ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια φακές
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1-2 κουταλάκια της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν για 25 περίπου λεπτά.

Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Ζυμώνουμε τις φακές, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.

Βάζουμε το μίγμα για ένα μισάωρο στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κανονικά.

Έτοιμοι οι φακοκεφτέδες μας!

Μπορείς να τους βάλεις σε αραβικές πίτες και να κάνεις φαλάφελ ή να τους απολαύσεις με ότι άλλο θες.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη
[χθες 12:13]  Στριφτή πατατόπιτα με δυόσμο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [00:35:50]