ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με λαχανικά

Μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με λαχανικά



Υλικά

6-8 μπούτια κοτόπουλο
2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
Το χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κρεμμύδι κομμένο σε 8 κομμάτια
6 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
300γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
Μια πρέζα ξηρό θυμάρι
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC
Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και ετοιμάζουμε τη μαρινάρα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, την πάπρικα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα μπούτια και ανακατεύουμε να καλυφθούν με τη μαρινάρα.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά, κόβουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και προσθέτουμε σε πυρέξ μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι. Κρατάμε τις τομάτες ξεχωριστά αρχικά.
Βάζουμε στο πυρέξ το κοτόπουλο ανάμεσα στα λαχανικά και ραντίζουμε με τη μαρινάρα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και βάζουμε στο φούρνο για 30' λεπτά
Προσθέτουμε τα τοματίνια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό
Πηγή: iefimerida.gr





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [04:46:49]