Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 16:14      8°-14° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Νόστιμο ρυζόγαλο σε 30

Νόστιμο ρυζόγαλο σε 30'



Υλικά
1 λίτρο γάλα
250 γραμμάρια ρύζι γλασέ
5 - 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κούπες νερό
Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις δύο κούπες νερό, το ρύζι και το αλάτι να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Από το 1 λίτρο γάλα φυλάμε σε μπολάκι 5 κουταλιές της σούπας, όπου διαλύουμε το κορν φλάουερ.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο ρύζι που σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο μας.
Έπειτα από 15 - 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Όσο είναι ζεστό το μοιράζουμε σε μπολάκια, περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν το πασπαλίσουμε με τη σκόνη κανέλας και το τοποθετήσουμε στο ψυγείο.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 13:20]  Πρώην υπάλληλοι εστιατορίων μας...
[χθες 01:00]  Ρύζι με σπαράγγια
[χθες 03:30]  ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών...
[χθες 00:15]  Ριζότο με μύδια και ντοματίνια
[χθες 01:00]  Γεμιστά μανιτάρια με τυρί κρέμα...
[χθες 19:36]  Γεμιστή σφολιάτα με σοκολάτα
[χθες 10:56]  Κλασικό Γαλακτομπούρεκο
[χθες 01:00]  Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά και ρύζι








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [16:14:20]