Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 03:55      14°-25° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Νόστιμο ρυζόγαλο σε 30

Νόστιμο ρυζόγαλο σε 30'



Υλικά
1 λίτρο γάλα
250 γραμμάρια ρύζι γλασέ
5 - 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κούπες νερό
Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις δύο κούπες νερό, το ρύζι και το αλάτι να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Από το 1 λίτρο γάλα φυλάμε σε μπολάκι 5 κουταλιές της σούπας, όπου διαλύουμε το κορν φλάουερ.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο ρύζι που σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο μας.
Έπειτα από 15 - 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Όσο είναι ζεστό το μοιράζουμε σε μπολάκια, περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν το πασπαλίσουμε με τη σκόνη κανέλας και το τοποθετήσουμε στο ψυγείο.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 




Πρόσφατα
[χθες 15:50]  Μακαρονόπιτα με σάλτσα ντομάτας...
[χθες 11:36]  Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με...
[χθες 01:15]  Κέικ σοκολάτας
[χθες 03:50]  Μακαρονάδα με νοματίνια και...
[χθες 10:07]  Η πιο εύκολη συνταγή για Σάμαλι
[χθες 03:50]  Λαχταριστό σουφλέ σε 5'
[χθες 08:30]  Ταλιατέλες ογκρατέν µε ζαµπόν και...
[χθες 02:30]  Ζύμη για κρουασάν

 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [03:55:59]