ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Παστίτσιο

Παστίτσιο



Υλικά


1 πακέτο κοντά μακαρόνια
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο
700 γραμμάρια κιμά (ψάξτε και ιταλικό λουκάνικο να συνδιάσετε)
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτί σάλτσα ντομάτα πουμαρό
Τρεις μπάλες μοτσαρέλα


Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Βράστε τα μακαρόνια σε αλμυρό νερό al dente, σουρώστε τα και διατηρήστε τα στην άκρη με λίγο ελαιόλαδο
Σε βαθύ σκεύος-τηγάνι ζεστάνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε καλά τον κιμά
Μπορείτε να συνδιάσετε κιμά μόσχου και κρέας από ιταλικό λουκάνικο (σε ντελικατέσεν)
Προσθέστε το κρεμμύδι-σκόρδο, ανακατέψτε, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
Ρίξτε το κρασί, σβήστε για 3-4 λεπτά
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα, ρίξτε ελάχιστο νεράκι και βράστε για 1 ώρα
Σε πυρέξ ρίξτε εναλλάξ μακαρόνια και κιμά, αφήστε κιμά για την κορυφή
Ενδιάμεσα ρίξτε κομμάτια μοτσαρέλα, αφήστε αρκετά και στην κορυφή
Ψήστε για 30 λεπτά να ροδίσει, έτοιμο!


Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 13:31]  Τάρτα με πράσο, φέτα και μάραθο
[χθες 23:10]  Πατατοσαλάτα με γιαούρτι και καρότα
[χθες 12:31]  Φιλέτο πέρκας σε κρούστα παρμεζάνας
[χθες 01:00]  Τυροπιτάκια με σπανάκι
[χθες 09:24]  Πασχαλινά μπισκότα με σιμιγδάλι
[χθες 01:00]  Σπιτικές κρέπες με σοκολάτα
[χθες 12:42]  Κρεμμυδόσουπα ογκρατέν
[χθες 23:10]  Τάρτα με προσούτο και σπανάκι








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [20:15:47]