ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών



Υλικά για 6 άτομα

2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες
3-4 μέτρια καρότα βρασμένα
2 κολοκυθάκια βρασμένα
1 μελιτζάνα τσακώνικη βρασμένη
1 μικρό μπρόκολο βρασμένο
1,5 κούπα αρακά με καλαμπόκι βρασμένο
1-2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 κ.σ σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα
λίγο άνηθο, κρεμμυδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλατοπίπερο
λίγο ελαιόλαδο
1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Εκτέλεση

Αφού βράσετε όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται εύκολα, λιώνετε με το πιρούνι ή το μούλτι τα λαχανικά και την πατάτα.
Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτετε τον αρακά, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.
Ρίχνετε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (αν δεν πλάθονται τα μπιφτέκια καλά προσθέτετε κι άλλη φρυγανιά).
Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέρος αυτών στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή.
Απλώνετε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσετε τα μπιφτέκια τα περνάτε από τη φρυγανιά, τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε περίπου για 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς).



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[14:43]  Μπισκότα βρώμης σπιτικά
[χθες 23:09]  Τραγανή κιμαδόπιτα
[χθες 01:00]  Ριζότο με ντοματίνια και μύδια
[χθες 15:42]  Μπακαλιάρος σκορδαλιά από την Ελ....
[χθες 23:10]  Chimichangas με κιμά
[χθες 01:00]  Μοσχαράκι με λευκή σάλτσα
[χθες 01:00]  Σουφλέ με μπρόκολο και ζαμπόν
[χθες 11:53]  Μπρουσκέτα με γαρίδες








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [15:32:09]