ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα

Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα



Υλικά

Ελαιόλαδο
1 μεγάλη μελιτζάνα ακαθάριστη
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 φλιτζάνι έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη
10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το αλείφετε με λίγο λάδι.
Κόβετε τη μελιτζάνα σε στρογγυλές φέτες, τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε μία μία ροδέλα με λίγο λάδι. Προσθέτετε πιπέρι και τη σκόνη σκόρου.
Ψήνετε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά, βγάζετε από το φούρνο, γυρίζετε από την άλλη πλευρά, αλείφετε με λίγο λάδι και ψήνετε ξανά για 10 λεπτά.
Βγάζετε το ταψί με τις μελιτζάνες από το φούρνο και βάζετε το φούρνο στο γκριλ.
Απλώνετε με την βοήθεια ενός κουταλιού την ντομάτα πάνω σε κάθε μελιτζάνα, προσθέτετε τη μοτσαρέλα και το βασιλικό, και επαναλαμβάνετε με ντομάτα και τυρί. Τοποθετήστε στην κορυφή ένα φύλλο βασιλικού.
Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσουν οι μελιτζάνες πριν σερβίρετε.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη
[χθες 12:13]  Στριφτή πατατόπιτα με δυόσμο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [16:52:08]