Νοσοκομείο Ρίου: Το προσωπικό καθυστέρησε, τα ΑμΕΑ περίμεναν – Πολύωρη ταλαιπωρία για ένα rapid test

Το προσωπικό που στελεχώνει τη μονάδα ελέγχου του νοσοκομείου, καθυστέρησε να προσέλθει στη θέση του με αποτέλεσμα οι ασθενείς να περιμένουν μέσα στο κρύο.

Νοσοκομείο Ρίου: Το προσωπικό καθυστέρησε, τα ΑμΕΑ περίμεναν - Πολύωρη ταλαιπωρία για ένα rapid test

Σε ταλαιπωρία υποβλήθηκαν χθες το πρωί άτομα με αναπηρίες και άλλοι ασθενείς που περίμεναν έξω από τη μονάδα διενέργειας τεστ ελέγχου για τον κορονοϊό στο ΠΓΝΠ προκειμένου στη συνέχει να υποβληθούν στις προγραμματισμένες θεραπείες τους.

Το προσωπικό που στελεχώνει τη μονάδα ελέγχου του νοσοκομείου, καθυστέρησε να προσέλθει στη θέση του με αποτέλεσμα οι ασθενείς να περιμένουν μέσα στο κρύο.

«Είμαστε από τις 8 παρά εδώ, η ώρα είναι 8.30 και περιμένουμε να έρθει το προσωπικό για να κάνουμε το ράπιντ τεστ. Οι περισσότεροι είναι άτομα με αναπηρίες που έχουν έρθει εδώ για να κάνουν τη θεραπεία τους» μας περιέγραψε χθες το πρωί, ευρισκόμενος και ο ίδιος στην αναμονή, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, Σταύρος Μπαλοδήμος.

Ο ίδιος εξηγεί ότι «πέρα από την αναμονή μέσα στο κρύο υπάρχει θέμα και για τα ραντεβού μας για θεραπεία. Εγώ για παράδειγμα έχω προγραμματιστεί να κάνω μετάγγιση συγκεκριμένη ώρα. Μετά από εμένα είναι άλλοι πάσχοντες πότε θα υποβληθούν αυτοί σε θεραπεία; Το κακό είναι δε ότι δε βγήκε κάποιος να μας ενημερώσει. Μπορεί να υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος για την καθυστέρηση αλλά δεν όφειλαν να μας ενημερώσουν ώστε κι εμείς με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τον γιατρό μας;».

Νοσοκομείο Ρίου: Το προσωπικό καθυστέρησε, τα ΑμΕΑ περίμεναν - Πολύωρη ταλαιπωρία για ένα rapid test

Ο Σταύρος Μπαλοδήμος

Για το θέμα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές του νοσοκομείου. «Κατανοούμε την κούραση που υπάρχει κι όλη αυτή την ταλαιπωρία που περνάει το προσωπικό αυτά τα δύο χρόνια, αλλά κι εμείς βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Ηδη είναι ταλαιπωρία για εμάς να πρέπει πριν από την κάθε θεραπεία μας να υποβαλλόμαστε σε ράπιντ τεστ. Αν είναι όμως να περιμένουμε και στην ουρά και μάλιστα εκτεθειμένοι στο κρύο, καθώς δεν βρισκόμαστε σε στεγασμένο χώρο, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς τον λόγο της διαμαρτυρίας μας».

Ο κ. Μπαλοδήμος υπενθυμίζει ότι ιδιαίτερα για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγαλύτερη δεδομένων των ελλείψεων που υπάρχουν σε αίμα. «Τα δύο αυτά χρόνια της πανδημίας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με την αναβολή της θεραπείας μας καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο αίμα. Αυτή η καθυστέρηση από μόνη μας επιβαρύνει τη σωματική μας κατάσταση. Η εξάντληση και η αδυναμία είναι από τα άμεσα συμπτώματα. Επομένως ήδη ερχόμαστε στο νοσοκομείο σωματικά επιβαρυμένοι. Ζούμε πολύ δύσκολες καταστάσεις που δεν είναι εύκολο να τις κατανοήσει κάποιος».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω Whatsapp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ