Ο Θ. Πετράκος για την κόντρα Επιμελητηρίου-ΠΕΣ στο σταφιδικό

Επιτίθεται στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο το ότι ζήτησε να μην στηρίξει η κυβέρνηση τη μαύρη σταφίδα»

Ο Θ. Πετράκος για την κόντρα Επιμελητηρίου-ΠΕΣ στο σταφιδικό

Στον επιχειρηματικό «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει, τις τελευταίες ημέρες, στον κλάδο της Κορινθιακής σταφίδας, με πρωταγωνιστές τα Επιμελητήρια Αχαΐας – Ηλείας και την Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών, παρενέβη ο πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – υποψήφιος Αχαΐας στη «Λαϊκή Ενότητα» και επικεφαλής περιφερειακής παράταξης στην Πελοπόννησο, Θανάσης Πετράκος.

Αναφέρεται σε 8.000 τόνους αποθεμάτων μαύρης σταφίδας στις αποθήκες κυρίως της «ΠΕΣ» η οποία έχει πληρώσει τους παραγωγούς και τόσο αυτή όσο και οι Ενώσεις Μεσσηνίας, Ηλείας και Ζακύνθου, με τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας και Κορινθίας και μικρές ιδιωτικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, έχουν ζητήσει να ληφθούν μέτρα στήριξης, όπως γι’ άλλα προϊόντα που επλήγησαν. Δηλαδή ν’ αποσυρθούν τα πλεονάσματα και να χρησιμοποιηθούν για απόσταξη, διανομή σε άπορους κ.λπ.

«Είναι βέβαιο πως αν δεν υπάρξει άμεση απόσυρση πλεονασμάτων, οι τιμές τον Αύγουστο θα μειωθούν δραματικά και οι σταφιδοπαραγωγοί θα εγκαταλείψουν την καλλιέργεια, οι δε συνεταιριστικές οργανώσεις θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία» τονίζει ο κ. Πετράκος.

Επιτίθεται μάλιστα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο το ότι ζήτησε να μην στηρίξει η κυβέρνηση τη μαύρη σταφίδα».

Τέλος -κι ο ίδιος ως σταφιδοπαραγωγός- καλεί τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς σε αγώνα, με μεγάλα σταφιδικά συλλαλητήρια. «Είναι ντροπή για 13 εκατ. ευρώ να τελειώσει η σταφίδα. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους», καταλήγει.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ