Χαλάζι σάρωσε χωριά της Άρτας: Ζημιές σε ελαιώνες
Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες ελιάς προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την Άρτα το απόγευμα της Τρίτης. Το φαινόμενο διήρκεσε περίπου μισή ώρα, αφήνοντας πίσω του ένα πραγματικό «στρώμα» από χαλάζι σε χωριά όπως η Άνω Πέτρα, το Φωτεινό, η Μεγάρχη και το Κλειστό Μαρτινιάδας.
Οι πληγές που άφησε το χαλάζι είναι εκτεταμένες, με τους τοπικούς παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τα ελαιόδεντρα βρίσκονταν στο στάδιο της ανθοφορίας, κρίσιμο για τη μετέπειτα καρποφορία.
Ο δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η οικονομία της περιοχής βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ελαιοκαλλιέργεια και οι ζημιές αναμένονται καταστροφικές για τους αγρότες. Παράλληλα, τόνισε ότι η χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στο αγροτικό οδικό δίκτυο.
Αύριο αναμένεται αυτοψία από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, ωστόσο σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο δήμαρχος, δεν προβλέπεται αποζημίωση όταν η ζημιά αφορά την ανθοφορία, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στους παραγωγούς για την απώλεια εισοδήματος που έρχεται.
Διαβάστε επίσης
Οι σεισμολόγοι για τον σεισμό 6,1 ρίχτερ στην Κάσο, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι
Ο καιρός σήμερα 14/5, πως θα επηρεάσει ο υποτροπικός αεροχείμαρρος ΧΑΡΤΕΣ
Ολοκληρώνεται το Regional Growth Conference 2025 – ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αλεξάνδρα Σδούκου από το RGC: «Το πόρισμα Καρώνη καταρρίπτει με κρότο τα περί συγκάληψης στα Τέμπη»
Εκτος τελικού της Eurovision 2025 η Κύπρος, ποιες χώ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News