Τι είναι το «lucky girl syndrome» και γιατί έχει γίνει viral στο TikTok;

Ακόμα και οι μικρές νίκες μπορούν να καλύψουν μία τεράστια απόσταση από τη μουντή ψυχολογία στο ξεκίνημα της ημέρας μέχρι την ανακούφιση ικανοποίησης όταν πας να ξαπλώσεις το βράδυ.

Τι είναι το «lucky girl syndrome» και γιατί έχει γίνει viral στο TikTok; Φωτογραφία από Tara Winstead (pexels.com)

Μην αγχώνεσαι, το «lucky girl syndrome» δεν είναι δα και πυρηνική φυσική, είναι απλά ένας διαφορετικός τρόπος manifestation που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και viral στο TikTok κατά τη διάρκεια του προηγούμενου (πρώτου για το 2023) μήνα.

Τι υποστηρίζει; Το απλό σκεπτικό πως εάν καθημερινά δηλώνεις στον εαυτό σου και στο σύμπαν πως είσαι τυχερή και όλα αποδίδουν στη ζωή σου, τότε τα πράγματα θα έρχονται όπως τα θες. Εάν ψάξεις το αντίστοιχο hashtag, θα βρεις αμέτρητα βίντεο με «μαρτυρίες» πως η συγκεκριμένη τακτική πιάνει.

Εάν με ρωτάς, θα σου πω πως από μόνες τους αυτές οι θετικές δηλώσεις δεν πρόκειται να φέρουν αποτελέσματα. «Ακούω» το επιχείρημα πως με την ενέργειά σου προσελκύεις αντί να κυνηγάς, όμως κάπου ένας αστερίσκος είναι πως πρέπει να σηκωθείς και από το κρεβάτι, για να κάνεις στην πραγματικότητα κάτι.

Δεν είναι πάντα εύκολο να βρίσκεσαι σε εκείνο το ενεργειακό επίπεδο που θα σου επιτρέπει να πιστεύεις αυτές τις θετικές δηλώσεις. Ειδικά μέρες που η αυτοπεποίθησή σου δέχεται κάποιο πλήγμα ή μόλις «έσκασε» λογαριασμός που θα μειώσει ακόμα περισσότερο το τραπεζικό σου απόθεμα.

Εκεί είναι η ουσία, όμως. Με το «lucky girl syndrome» μπορείς πρακτικά να επαναπρογραμματίσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται πιο θετικά. Είμαστε φτιαγμένοι από τη φύση μας -από τις απαρχές του ανθρώπινου είδους- να βρισκόμαστε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιφυλακής, καθώς αυτό μας βοηθούσε ανέκαθεν να προστατευόμαστε, γι’αυτό και πάντα «γέρνουμε» προς την αρνητική πλευρά των πραγμάτων.

Με ένα affirmation πρωινό, με μία θετική δήλωση, δε θα κάνεις απαραίτητα τα χρήματα να πέσουν από τον ουρανό ή τον έρωτα της ζωής σου να χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα σου, όμως μπορείς να εκπαιδευτείς στο να ψάχνεις και να βρίσκεις εκείνα τα στοιχεία μέσα στην ημέρα που αποδεικνύουν (περίτρανα) πως όντως η τύχη και το σύμπαν σού χαμογέλασαν σήμερα.

Ακόμα και οι μικρές νίκες μπορούν να καλύψουν μία τεράστια απόσταση από τη μουντή ψυχολογία στο ξεκίνημα της ημέρας μέχρι την ανακούφιση ικανοποίησης όταν πας να ξαπλώσεις το βράδυ.

Προσωπικά, έτσι βίωσα το «lucky girl syndrome» και αυτό το συναίσθημα ήταν που με έσπρωχνε να φοβάμαι λιγότερο, να συνδέομαι περισσότερο με ανθρώπους στη ζωή μου και να δίνω το 100% του εαυτού μου σε κάθε περίσταση. Οπότε από αυτή την οπτική γωνία, ναι, όντως το «lucky girl syndrome» πιάνει και εάν δεν το είχα πιστέψει, η στήλη Sonder δε θα είχε δημιουργηθεί ποτέ.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει η Mel Robbins, «το mindset που έχουμε είναι σαν ένα ζευγάρι γυαλιά. Είναι το πώς βλέπουμε τον κόσμο. Και το πώς βλέπουμε τον κόσμο θα έχει τεράστια επίδραση στο πώς συμπεριφερόμαστε και επομένως, στο τι ενέργειες θα κάνουμε».

Όσο πιο τυχερή πιστεύεις ότι είσαι, τόσο περισσότερο θα κυνηγάς τους στόχους σου χωρίς να φοβάσαι. Και όσο περισσότερο θα κυνηγάς τους στόχους σου, τόσο θα βλέπεις τα αποτελέσματα να σερβίρονται μπροστά σου.

 

@emilieleyes.hypnosis Replying to @court4short92 rewire your brain to access #luckygirlsyndrome#braintraining #manifestation #manifestyourdreams #manifestationtips #psychologytricks #mentalhealth #selfhelp #lawofattraction #selfcare #neuroplasticity #hypnosis ♬ Lucky – Britney Spears

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments