Πάτρα – Παναγία Αλεξιώτισσα: Α-βατα γήπεδα για τους νέους ΦΩΤΟ

«Πνιγμένα» από καλάμια και αγριόχορτα, το γήπεδο και ο περιβάλλων χώρος του δημοτικού γηπέδου της συνοικίας της Πάτρας

Αλεξιώτισσα

Την ίδια ώρα, το σκηνικό της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας ολοκληρώνουν με το πιο δραματικό τρόπο, τα σκουπίδια που και αυτά «ζώνουν» την περιοχή, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό πολιορκητικό κριό. Μέσα σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση, προσπαθούν να αθληθούν οι νέοι και οι ομάδες της πόλης, που χρησιμοποιούν αυτό το γήπεδο, που παραδόθηκε το 2006 επί Δημαρχίας Ανδρέα Καράβολα.

Ξερά χόρτα και σκουπίδια συνθέτουν ένα σκηνικό πλήρους εγκατάλειψης. Ενας χώρος που θα έπρεπε να σφύζει από ζωή, που θα μπορούσε να αποτελεί κύτταρο άθλησης και ανάσας για τη γειτονιά, παραμένει αφημένος στην τύχη του.

Οι εικόνες θυμίζουν μια συνοικία, παραδομένη στην παρακμή και την ερημοποίηση. Παράλληλα οι εξωτερικές εγκαταστάσεις του γηπέδου, έχουν και αυτές δεχθεί βανδαλισμούς και καταστροφές, οι οποίες δεν αποκαθίστανται. Καθίσματα σπασμένα, κράσπεδα διαλυμένα, μπασκέτες χωρίς διχτάκια και προστατευτικά καλύμματα για την ασφάλεια των αθλουμένων, ενώ οι βρύσες έχουν αφαιρεθεί και νερό δεν υπάρχει για να ξεδιψάσει ο κόσμος.
Τα πεζοδρόμια είναι αδιάβατα, εξαιτίας των χόρτων που τα έχουν καλύψει σε πολλά σημεία ολοκληρωτικά. Ενώ τα σκουπίδια, καλούν σε μεταμεσονύκτιο «πάρτι» τα τρωκτικά, δημιουργώντας συνθήκες υγειονομικής «βόμβας».

Οι νέοι της συνοικίας διαμαρτύρονται, μιλώντας στην «Πελοπόννησο» και κάνουν λόγο για εγκατάλειψη.

Οπως σημειώνει, μιλώντας στην «Π», ο Δημήτρης Αλεξόπουλος: «Η ευθύνη βαραίνει τη δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων και ειδικά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθλητισμού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, Τάκη Πετρόπουλο. Οχι μόνο δεν δίνει την παραμικρή σημασία στις ανάγκες των πολιτών και των αθλητικών υποδομών, αλλά φαίνεται πως ασχολείται περισσότερο με τα εσωπαραταξιακά παιχνίδια και τις ισορροπίες των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, παρά με την πόλη που υποτίθεται πως υπηρετεί». Για να συμπληρώσει: «Η εικόνα έξω από το γήπεδο είναι χαρακτηριστική μιας αντίληψης που θέλει τη διοίκηση αποκομμένη από την καθημερινότητα των πολιτών. Αν ο κύριος αντιδήμαρχος επένδυε έστω τον μισό χρόνο που δαπανά στο να σχολιάζει ή να παρεμβαίνει στις υποθέσεις των άλλων, σε ουσιαστική δουλειά για τον αθλητισμό της Πάτρας, η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική. Η Πάτρα δεν χρειάζεται πολιτικούς παρατηρητές ούτε ερασιτέχνες σχολιαστές των πάντων. Χρειάζεται ανθρώπους με σχέδιο, δράση και σεβασμό απέναντι στους πολίτες της».

Η κυρία Φωτεινή, σημειώνει στην «Π»: «Δεν περνάνε συχνά από εδώ να φροντίσουν τον χώρο, μας έχουν παρατήσει. Προεκλογικά όμως, ήταν όλοι εδώ και μας έδιναν ψηφοδέλτια…»

Ο Στέφανος Ηλιόπουλος, είναι θαμώνας του παρακείμενου πάρκου και έρχεται συχνά στην περιοχή με τα παιδιά του: «Θλίβομαι με αυτή την κατάσταση που επικρατεί εδώ. Αλήθεια, δεν υπάρχει δημοτικό συνεργείο που να επιλαμβάνεται του καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων και μάλιστα δημοτικών κέντρων αθλοπαιδιών. Πού να πάνε να αθληθούν τα παιδιά, μέσα σε αυτή τη ζούγκλα;».