Ναυαγοσωστικοί αγώνες στο «Πεπανός» από τον Ερυθρό Σταυρό

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, θα διοργανώσει τους Ναυαγοσωστικούς Αγώνων EXPERIENCE, ΠΑΤΡΑΣ CUP 2025. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στις 17 και 18 Μαϊου 2025, στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Κολυμβητήριο ΠΕΑΚ(18 Μαϊου) για τα αγωνίσματα πισίνας και στην παραλία ΠΛΑΖ(17 Μαϊου), για τα αγωνίσματα θαλάσσης. Η διοργάνωση των αγώνων θα γίνει με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Προϋποθέσεις για να λάβετε μέρος στους Ναυαγοσωστικούς αγώνες είναι, είτε 1) να είσαστε εν ενεργεία ναυαγοσώστες του ΕΕΣ ή/και οποιασδήποτε άλλης ναυαγοσωστικής σχολής, είτε 2) να είσαστε εν ενεργεία αθλητές με δελτίο*, σε ομάδες που ανήκουν στα αθλήματα του υγρού στίβου αλλά και του στίβου ξηράς (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, τεχνική κολύμβηση, κανόε καγιάκ και SUP, κωπηλασία, δρόμοι, και λοιπά συναφή αγωνίσματα), είτε 3) για τους Master αθλητές, παλαίμαχοι ναυαγοσώστες ή αθλητές όπως περιγράφονται παραπάνω.
Δικαίωμα συμμετοχής με βάση τις παραπάνω προϋποθέσεις έχουν όσοι πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:
-Ιατρική βεβαίωση για συμμετοχή σε αθλητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες
-για την κατηγορία YOUTH οι γεννηθέντες από 2007-2010,
-για την κατηγορία OPEN οι γεννηθέντες από 2006 και νωρίτερα,
Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν στην ακόλουθη ηλεκτρονική πλατφόρμα https://forms.gle/tZh3uHQmAha1JSfi7, μέχρι τις 16 Μαϊου 2025.
Τα αγωνίσματα πισίνας που θα διεξαχθούν και μπορεί κάποιος να δηλώσει επιθυμία, είναι τα ακόλουθα:
- LINE THROW
- 50m MANIKIN CARRY
- RESCUE MEDLEY(100M)
- OBSTACLE SWIM (100M)
Τα αγωνίσματα παραλίας που θα διεξαχθούν και μπορεί κάποιος να δηλώσει επιθυμία, είναι τα ακόλουθα:
- SURF RACE
- BEACH FLAGS
- RESCUE TUBE RACE
- BOARD RACE
Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί, θα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που καθορίζονται στο ILSE COMPETITION RULEBOOK, REVISED MARCH 2023 και ILSE COMPETITION HANDBOOK, 2024 SIXTH EDITION . Τα εν λόγω έγγραφα μπορεί είναι αναρτημένα, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://nextcloud.hrclifeguards.org/s/egA9qDCMtzGCY2p Κάθε συμμετέχοντας υποχρεούται για την προμήθεια και την καταλληλότητα του ατομικού εξοπλισμού που απαιτείται για την διεξαγωγή των αγωνισμάτων που έχει δηλώσει. Ο λοιπός εξοπλισμός θα παρέχεται από τη διοργάνωση.
Οι αγώνες διεξάγονται με σκοπό την ενημέρωση του πληθυσμού για το άθλημα που σώζει ζωές, στο πλαίσιο ανάληψης δράσεων για την πρόληψη των πνιγμών, εν όψει και της Πανελλήνιας Ημέρας Πρόληψης Πνιγμών(11η Μαϊου).
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News