Ερύμανθος: Οι 3 περιοχές που μπορούν να δώσουν τουριστική ώθηση

Και τα τρία έργα ανήκουν στον Δήμο Ερυμάνθου, με τη νέα δημοτική αρχή να πρέπει να τα θέσει ως προτεραιότητες και να τρέξει με στόχο να ολοκληρωθούν.

Ερύμανθος: Οι 3 περιοχές που μπορούν να δώσουν τουριστική ώθηση

Διαβάζαμε πριν από λίγες μέρες ότι η Δυτική Ελλάδα είναι ουραγός στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, την ώρα που υπάρχει άνοδος του τουρισμού σε όλες τις περιφέρειες.

Εκτός από τα Καλάβρυτα που αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι και ήδη κινούνται κάτι παραπάνω από εξαιρετικά τη φετινή χειμερινή σεζόν, υπάρχουν και άλλες περιοχές στην Αχαΐα που δικαιούνται να πάρουν ένα κομμάτι από την ολοένα και αυξανόμενη τουριστική «πίτα» στην Ελλάδα.
Την εποχή που οι συνήθειες των τουριστών στη μετά covid-19 εποχή έχουν αλλάξει και πολλοί ψάχνουν εναλλακτικούς προορισμούς, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές στον Δήμο Ερυμάνθου που μπορούν να δώσουν τουριστική ώθηση και ανάπτυξη.

Ποιες είναι αυτές;

-Η ανάδειξη αναψυχής και ανεμοπτερισμού στο Σκιαδοβούνι Τριταίας.
-Η ανάδειξη δασικής αναψυχής του φαραγγιού στη θέση Κούμπερι.
-Η ανάδειξη δασικής αναψυχής του φαραγγιού Τεθρέα.

Ολα τα παραπάνω είναι τρία έργα τα οποία με μελέτη της αρμόδιας υπηρεσίας είχαν ενταχθεί το 2021 στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ωστόσο για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν.
Και τα τρία έργα ανήκουν στον Δήμο Ερυμάνθου, με τη νέα δημοτική αρχή να πρέπει να τα θέσει ως προτεραιότητες και να τρέξει με στόχο να ολοκληρωθούν.

Ειδικότερα, τη σύγχρονη εποχή, όπου κερδίζει έδαφος το δρομικό κίνημα -σήμερα θα γίνει και ο αγώνας ορεινού τρεξίματος koumaria στην Αχάια Κλάους με εκατοντάδες δρομείς- είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ο Δήμος Ερυμάνθου να αποκτήσει τη δική του «Παύλιανη», ένα μονοπάτι που βρίσκεται στη Φθιώτιδα και αποτελεί από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα.

Η βιοποικιλότητα υπάρχει στην περιοχή και αν γίνει η χρηματοδότηση και πραγματοποιηθούν εργασίες, που θα καταστήσουν και τις τρείς περιοχές εύκολα προσβάσιμες, τότε είναι σίγουρο ότι ο Ερύμανθος θα επιλογές που θα δώσουν την δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή.
Eιδικά, στο Σκιαδοβούνι το πλεονέκτημα είναι ότι δεν είναι δασώδες και υπάρχουν πολλά σημεία που έχουν χρησιμοποιηθεί ως χώροι απογείωσης για ανεμοπτερισμό με υψόμετρο 1.100-1.400μ., ή και ανεμόπτερο.

Η περιοχή έχει κριθεί κατάλληλη για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, ενώ υπάρχει δυνατότητα οργάνωσης μεγάλης εμβέλειας αγώνων, κάτι που πρέπει να εκματελευτούν οι φορείς.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ