Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Διαψεύδει δημοσίευμα για την εξαγωγή – πώληση του Predator

«Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν διαθέτει, σε καμία περίπτωση, αρμοδιότητα χορήγησης άδειας εξαγωγής – πώλησης».

ipourgeio

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις παράνομες υποκλοπές στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά και όχι στην ουσία του ένα θέμα, που μεταβάλλεται σε πολιτικό τσουνάμι.

Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διαψεύδεται σε απόλυτο βαθμό δημοσίευμα που αναφέρεται στη χορήγηση άδειας από το υπουργείο σε εταιρεία, για εξαγωγή-πώληση του λογισμικού Predator.

Με βάση το εν λόγω δημοσίευμα, το υπουργείο είχε χορηγήσει άδεια στην εταιρεία Intellexa για εξαγωγή και πώληση του Predator, με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του υπουργείου να έρχονται σε άμεση επαφή με το ίδιο σύστημα που συνδέεται με το Predator.

«Tο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν διαθέτει, σε καμία περίπτωση, αρμοδιότητα χορήγησης άδειας εξαγωγής – πώλησης οποιουδήποτε προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου λογισμικού, ούτε και έχει κάποια σχετική γνώση για τη συγκεκριμένη ή άλλη παρόμοια περίπτωση», είναι η απάντηση του υπουργείου στο εν λόγω δημοσίευμα.

Νέα λίστα ονομάτων με Γεραπετρίτη και Σκέρτσο 

Μετά το δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας για τα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και παραγόντων του δημοσίου βίου, που έπεσαν θύματα παράνομων παρακολουθήσεων, νέα λίστα έρχεται στο φως της δημοσιότητας, ξανά από την εφημερίδα Documento (κυκλοφορεί Κυριακή 13/11).

Στα νέα ονόματα, αναφέρονται 4 υπουργοί και άλλα πρόσωπα πολύ κοντά στο Μαξίμου, καθώς και δημοσιογράφοι. Ανάμεσα στα ονόματα βρίσκουμε και αυτό του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, του Αχαιού Μιχάλη Μπεκίρη.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ