«Καμπανάκι» για εκδρομές από καθηγητές – Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπ. Ψαρράς με αίτημα προς το υπουργείο Παιδείας

«Δεν είναι δυνατόν για όλα όσα συμβαίνουν να φταίει πάντα ο εκπαιδευτικός και να τον τρέχουν στην Αστυνομία»

«Καμπανάκι» για εκδρομές από καθηγητές - Ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπ. Ψαρράς με αίτημα προς το υπουργείο Παιδείας Ο Σπύρος Ψαρράς υπέρ ενός νέου πλαισίου της σχετικής νομοθεσίας μέσω αναθεώρησής του

Επιμορφωτικό και μόνο χαρακτήρα προβλέπεται να έχουν, πλέον, οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές, με βάση τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Το θέμα της αλλαγής του πλαισίου των εκδρομών ήρθε στην επικαιρότητα έπειτα από τη δημοσιοποίηση, από τη συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ καθηγητών, ότι σε περιοχή της Πελοποννήσου γονιός μήνυσε ολόκληρο τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου του παιδιού του διότι απέκλεισε τον εν λόγω μαθητή από πολυήμερη εκδρομή «για λόγους ασφάλειας». Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ, ο εν λόγω μαθητής φέρεται να «είχε συνεχή παραβατική συμπεριφορά στο σχολείο».

«Καμπανάκι» για εκδρομές από καθηγητές - Ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπ. Ψαρράς με αίτημα προς το υπουργείο Παιδείας

Σπύρος Ψαρράς

Ο πρόεδρος της Α΄ Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αχαΐας – συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, Σπύρος Ψαρράς, μιλώντας στην «Πελοπόννησο» ήταν ξεκάθαρος για τη στάση που πρέπει να τηρήσει, πλέον, το Υπουργείο Παιδείας στο συγκεκριμένο ζήτημα: «Δεν είναι δυνατόν για όλα όσα συμβαίνουν να φταίει πάντα ο έρμος ο εκπαιδευτικός, ο οποίος συνοδεύει τους μαθητές του σε μια εκδρομή και ξαφνικά να τον βλέπουμε να βρίσκεται κατηγορούμενος στο Τμήμα, να φωτογραφίζεται από τους αστυνομικούς ως εγκληματίας, να του παίρνουν αποτυπώματα λες και είναι κατάδικος και να τον βγάζουν στα μανταλάκια στις εφημερίδες».

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά: «Το πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα. Αν δεν μας προστατεύσει η Πολιτεία, τότε κι εμείς θα σταματήσουμε να συνοδεύουμε εκδρομές. Δεν είμαστε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου για να μας σέρνουν στο αυτόφωρο. Είναι οξύμωρο μαθητής που έχει το δικαίωμα να εκλέγει κυβερνήσεις, να χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση από τον πατέρα του για να πάει μια εκδρομή. Οπως, επίσης, είναι οξύμωρο το να ελέγχεται ο καθηγητής για παραβατικές συμπεριφορές του μαθητή. Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Σωματικό έλεγχο στους μαθητές μήπως και φέρουν πάνω τους απαγορευμένες ουσίες και αντικείμενα; Επαναλαμβάνω το δίκαιο και λογικό αίτημά μας προς την Πολιτεία: Πρέπει να θωρακιστούμε νομικά ως καθηγητές, ειδάλλως ποιο το νόημα να ρισκάρουμε το μέλλον μας, την υπόληψή μας, το όνομά μας και την επαγγελματική μας πορεία και ανέλιξη; Γιατί να μας βγάζουν στις εφημερίδες χωρίς να φταίμε και να τρέχουμε στα αστυνομικά τμήματα; Πρέπει, λοιπόν, να δημιουργηθεί το καλύτερο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία μας».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ