Κι άλλη πρόταση προς τον Δήμο Πατρέων: «Μια τέντα και κλείνουν τα γήπεδα!»

Ο πρόεδρος της Ενωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου Θόδωρος Κανελλόπουλος επανέλαβε την πρόταση για μετατροπή ανοικτών αθλητικών χώρων στον Δήμο της Πάτρας σε στεγασμένους.

Κι άλλη πρόταση προς τον Δήμο Πατρέων: «Μια τέντα και κλείνουν τα γήπεδα!» Φωτογραφίες με ανοικτά γηπεδάκια μπάσκετ είτε σε συνοικίες είτε σε σχολικές εγκαταστάσεις, τα οποία έχουν μετατραπεί σε στεγασμένα

Το αίτημα του Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ιτεών προς τον Δήμο Πατρέων για τη δημιουργία στεγασμένης σάλας αθλοπαιδιών στον υπό ανάπλαση χώρο στις παλιές σταφιδαποθήκες της πόλης, άνοιξε μια ολόκληρη συζήτηση για το πώς η Πάτρα μπορεί (και πρέπει) να γεμίσει με γήπεδα στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες.
Μετά τον πρόεδρο του Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου των Ιτεών Γιάννη Καραβανίδη, με την «Π» επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Ενωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου Θόδωρο Κανελλόπουλο, ο οποίος μας θύμισε πρόταση που είχε καταθέσει προς τη δημοτική αρχή στις 29 Δεκεμβρίου 2020, με την οποία ζητούσε να μετατραπεί σε στεγασμένο το ανοικτό γήπεδο ακριβώς δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο των Ροϊτίκων.

Κι άλλη πρόταση προς τον Δήμο Πατρέων: «Μια τέντα και κλείνουν τα γήπεδα!»
Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΪΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΚΤΑΙΟ»
«Είχαμε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση στον Δήμο Πατρέων, καθώς θεωρούμε ότι θα επιτρέψει σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, να αθληθούν όλες τις εποχές του χρόνου», ανέφερε σχετικά ο Θ. Κανελλόπουλος. «Το γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στην εγκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου των Ροϊτίκων δεν είναι δύσκολο να αποκτήσει μια οροφή ή έστω να κλείσει με τη μορφή μουσαμά, τέντας. Αν συμβεί αυτό, τότε τα παιδιά μας θα μπορούν να παίζουν βόλεϊ και μπάσκετ και να κάνουν γυμναστική και τους χειμερινούς μήνες ή όταν βρέχει».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΠ, δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος στα Ροϊτικα που μπορεί να μετατραπεί σε στεγασμένο και με μικρό σχετικά κόστος. «Το ίδιο μπορεί να γίνει και σε διάφορες άλλες συνοικίες της Πάτρας στις οποίες υπάρχουν ανοικτά γήπεδα, όπως π.χ. στις Ιτιές, στους Αμπελόκηπους, στην Ελευθερίου Βενιζέλου πριν βγεις στην Παπανδρέου, στο Ακταίο και αλλού. Αν δοθεί η δέουσα βαρύτητα και υπάρξει η πολιτική βούληση, μπορούν να γίνουν όμορφα πραγματάκια χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Αλλωστε βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Το παραπάνω παράδειγμα ακολουθούν δεκάδες άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα, τόσο σε σχολικές εγκαταστάσεις, όσο και σε ανοικτά γηπεδάκια σε γειτονιές. Μπορεί να μπει είτε μια οροφή με κολόνες είτε να τοποθετηθεί μουσαμάς, ο οποίος θα βγαίνει τους θερινούς μήνες και θα ξανατοποθετίται τον χειμώνα ή θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση εκεί».
Ο Θ. Κανελλόπουλος μοιράστηκε μαζί μας και μερικές φωτογραφίες ως παραδείγματα για το πώς έχουν μετατραπεί σε στεγασμένα ανοικτά γήπεδα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η πρότασή του είναι ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα και μακάρι να μπει σε εφαρμογή. Θα συμφωνήσουμε ότι θα χρειαστεί πρώτα μια ακριβής κοστολόγηση (σχεδιασμός, χρηματοδοτικά εργαλεία, προδιαγραφές, κ.λπ.) και στη συνέχεια -το κυριότερο- η απαραίτητη πολιτική βούληση.

 

Κι άλλη πρόταση προς τον Δήμο Πατρέων: «Μια τέντα και κλείνουν τα γήπεδα!» Κι άλλη πρόταση προς τον Δήμο Πατρέων: «Μια τέντα και κλείνουν τα γήπεδα!» Κι άλλη πρόταση προς τον Δήμο Πατρέων: «Μια τέντα και κλείνουν τα γήπεδα!»

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ