Μόλος Αγ Νικολάου: «Βροχή» οι κλήσεις μετά το δημοσίευμα της Π – Τι απαντά η Τροχαία

Πραγματικό κομφούζιο παρατηρείται τις ώρες αιχμής στο μόλο της Αγίου Νικολάου

Μόλος Αγ Νικολάου: «Βροχή» οι κλήσεις μετά το δημοσίευμα της Π - Τι απαντά η Τροχαία

Σε γόρδιο δεσμό φαίνεται ότι εξελίσσεται η κατάσταση με το ανεξέλεγκτο πάρκινγκ στον μόλο της Πάτρας, θέμα που ανέδειξε η «Π» προκαλώντας ζωηρές συζητήσεις στην πόλη:

Ο Δήμος, στου οποίου την κυριότητα βρίσκεται η λιμενική ζώνη, επιτρέπει σιωπηλά τη στάθμευση, οι πολίτες από την πλευρά τους γκρινιάζουν γιατί αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται ένας παραδοσιακός χώρος αναψυχής και περιπάτου, ενώ η Τροχαία τρέχει ασθμαίνουσα να επιδίδει κλήσεις και να ξηλώνει πινακίδες σε αυτοκίνητα που σταθμεύουν σε συγκεκριμένα κομμάτια του λιμενοβραχίονα. Εκεί δηλαδή που με κίτρινη διαγράμμιση και πινακίδες απαγορεύεται η στάθμευση. Και από την άλλη βρίσκονται οι οδηγοί που διαμαρτύρονται, αφού δηλώνουν μπερδεμένοι για το τι τελικά επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στο μόλο! Πραγματικό κομφούζιο…

Και σε όλα αυτά, προστίθεται και το καίριο ερώτημα: Στην απευκταία περίπτωση πτώσης κάποιου αυτοκινήτου και επιβατών στη θάλασσα, ποιος θα φέρει την ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει; Μια πρόταση που κατατέθηκε για την αποφυγή τέτοιου ενδεχομένου, ήταν να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα περιμετρικά του μόλου, ώστε να εκμηδενιστεί αυτός ο κίνδυνος. Ωστόσο δεν προκρίθηκε.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Πατρών, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Ντεμίρης δηλώνει στην «Π» ότι η Τροχαία διεξάγει αγώνα, ενισχύοντας τον τροχονομικό έλεγχο στο μόλο, ώστε σε δύο περίπου εβδομάδες να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι είναι υποχρεωμένος από το νόμο να ακολουθεί τις σχετικές αποφάσεις του Δήμου, με τον οποίο μάλιστα σημειώνει ότι έχει αγαστή συνεργασία. Άλλωστε με κοινή τους απόφαση, τον Απρίλιο του 2021 δημιουργήθηκαν διαγραμμισμένοι χώροι στο μόλο, όπου απαγορεύεται η στάθμευση τροχοφόρων, πλην όμως οι περισσότεροι οδηγοί δεν πειθαρχούν. Μετά το δημοσίευμα της «Π» οι έλεγχοι εντάθηκαν, αλλά η αλήθεια είναι ότι η δύναμη της Τροχαίας είναι δεδομένη: Τρεις μόλις μοτοσικλετιστές το πρωί και δύο το απόγευμα, για μία τεράστια περιοχή ευθύνης, που εκτείνεται με κέντρο την Πάτρα, από το Βουπράσιο έως τον Λόγγο!

Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς ότι η αποστολή της Τροχαίας δεν είναι μόνο ο τροχονομικός και κυκλοφοριακός έλεγχος, αλλά και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, γίνεται αντιληπτό πόσο τελικά «κοστίζει» στην πόλη η άναρχη κατάσταση που επικρατεί στον μόλο, όταν πρέπει να απασχολείται σε καθημερινή βάση με αυτό το ζήτημα, ένας από τους λιγοστούς διαθέσιμους μοτοσικλετιστές …

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΛΟ

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μόλο της Αγίου Νικολάου από την Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Αναστασία Τογιοπούλου και το Διοικητή της Τροχαίας Πάτρας, κ. Χρήστο Ντεμίρη, προκειμένου να διαπιστωθεί επί τόπου το πρόβλημα με την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων.

Η Αντιδήμαρχος τόνισε τη θέση της Δημοτικής Αρχής ότι ο μόλος προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για πεζούς και όχι για στάθμευση οχημάτων.

Μεταξύ της Αντιδημάρχου και του Διοικητή της Τροχαίας ανταλλάχθηκαν απόψεις για την επίλυση του ζητήματος.

Εξάλλου για τη στάθμευση των αυτοκινήτων, εδώ και χρόνια, λειτουργούν στην πόλη, δωρεάν, τέσσερις δημοτικοί χώροι στάθμευσης:

– Στον Άγιο Διονύσιο, με είσοδο από Αθηνών

– Το πάρκινγκ «Γιώργος Καλεντζώτης»

– Νότια του Φάρου με είσοδο από Γούναρη ή Παπαφλέσσα

– Νότια του ΝΟΠ, με είσοδο από Ιεροθέου.

Μάλιστα από το παρκινγκ «Γιώργος Καλεντζώτης» οι οδηγοί και οι επιβάτες μπορούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία του Δήμου, που κάνουν τη διαδρομή: Πάρκινγκ – Γούναρη – Μόλος και αντιστρόφως, από τις 7 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.

Μόλος Αγ Νικολάου: «Βροχή» οι κλήσεις μετά το δημοσίευμα της Π - Τι απαντά η Τροχαία

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ