Ο επικεφαλής του «Χαμόγελου του παιδιού» μίλησε στην «Π»: «Βγαίνουν μαχαίρια στα Δημοτικά!»

Ο Κώστας Γιαννόπουλος βρέθηκε χθες στα Options Cinemas της Πάτρας για την πρώτη παρουσίαση σε σχολεία της περιοχής, της ταινίας μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης», που δημιούργησε το «Χαμόγελο του Παιδιού». Κατά του σχολικού εκφοβισμού και η Περιφέρεια και η «Coffee Island».

Ο επικεφαλής του «Χαμόγελου του παιδιού» μίλησε στην «Π»: «Βγαίνουν μαχαίρια στα Δημοτικά!» Κώστας Γιαννόπουλος και Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, με τους υπόλοιπους συντελεστές της χθεσινούς προβολής

Σκληρές διαπιστώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, έκανε, μιλώντας στην «Π», ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», αναφερόμενος στις βαθιές «χαρακιές» που άφησε στο σώμα της κοινωνίας και των παιδιών, εκτός των άλλων και η περίοδος του κορονοϊού και της καραντίνας.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος βρέθηκε χθες στα Options Cinemas της Πάτρας για την πρώτη παρουσίαση σε σχολεία της περιοχής, της ταινίας μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης», που δημιούργησε το «Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό. Ακολούθησε παρέμβαση πρόληψης και ευαισθητοποίησης στους μαθητές που παρακολούθησαν την ταινία, από ψυχολόγο του Οργανισμού.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε στην «Π»:

«Λέγαμε από τότε, ότι υπάρχουν βραδυφλεγείς βόμβες, που κάποτε θα σκάσουν και τώρα σκάνε. Η χιονοστιβάδα έχει πάρει φόρα και τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ άσχημα. Και πρέπει με κάποιον τρόπο να επουλώσουμε αυτές τις πληγές.

Και ολοένα έχουμε και μεγαλύτερα προβλήματα: Μαχαίρια μέσα στα σχολεία, στιλέτα από την 4η και 5η Δημοτικού κιόλας! Οι επιμελητές ανηλίκων λένε ότι «τα παιδιά είναι πολύ θυμωμένα! Δεν φροντίζονται, απλά διεκπεραιώνονται. Η παιδική ηλικία είναι παραμελημένη και το κοινωνικό κράτος υπολειτουργεί. Τα παιδιά ζουν σε έναν ψηφιακό κόσμο, που δεν είναι προσβάσιμος από του ενήλικους. Στην ηλεκτρονική αλάνα είναι παιδιά, εκεί είναι όλα μαζικά και ανεξέλεγκτα. Η μέση οικογένεια δουλεύει νυχθημερόν για να τα βγάλει πέρα, χρειάζεται εστιάσουμε στην οικογένεια και στην ψυχική υγεία. Τον κυριότερο ρόλο τον παίζουν οι εκπαιδευτικοί. Και πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά οι γονείς δεν τους αφήνουν. Πρέπει όλοι οι παίκτες αυτού του παιχνιδιού να κάτσουν κάτω και να τα βρούνε. Εμείς προτείνουμε εργαλεία προς το υπουργείο και τους θεσμούς, τα οποία είναι πιστοποιημένα από την ΕΕ και τα οποία έχουν σκοπό να θωρακίζουν το σχολείο, να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να έχουν δυνατότητες».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής περιφερειάρχη, Χαράλαμπος Μπονάνος, σημείωσε στην «Π»:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’, ούτε θα είναι η τελευταία. Από τα επίσημα στοιχεία, προκύπτει ότι ένας στους τρεις μαθητές έχουν υποστεί σχολικό εκφοβισμό. Τουλάχιστον 3.500 ζήτησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο τη βοήθεια των Αρχών για ζητήματα παραβατικότητας. Αρα είναι ένα θέμα που δείχνει μια κοινωνία που δεν πατάει καλά στα πόδια της. Διότι αυτή η υφέρπουσα φασίζουσα νοοτροπία: Η διαφορετικότητα να γίνεται αντικείμενο χλεύης από τη μάζα. Και αυτό δημιουργεί αργότερα αποκλίνουσες προσωπικότητες, οι οποίες στρέφονται πάλι εναντίον της κοινωνίας. Αρα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, κάτι που εμείς στην Περιφέρεια το προσπαθούμε με κάθε τρόπο και με μεγάλη επιμονή».

Ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, εκ μέρους της «Coffee Island», που είναι αρωγός στην πραγματοποίηση και τις προβολές της ταινίας, σημείωσε ότι «στην εταιρεία μας προσπαθούμε να έχουμε ένα όσο πιο θετικό αποτύπωμα γίνεται, στην κοινωνία. Είναι προφανές ότι μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το τι συμβαίνει γύρω μας και κυρίως στα παιδιά. Ετσι από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο του ‘’Χαμόγελου του Παιδιού’’. Βέβαια δεν είναι το μοναδικό πράγμα που κάνουμε για την κοινωνία. Εχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα επιστροφής και ανταπόδοσης προς την κοινωνία, όσων μπορούμε περισσοτέρων. Και δεν είναι μόνο οικονομικό το μέρος της ανταπόδοσης, είναι ότι επιστρέφουμε πολύ από την ενέργεια που λαμβάνουμε. Εχει γίνει κομμάτι του DNA της ‘’Coffee Island’’, να προσφέρουμε πράγματα για την κοινωνία. Και αυτό μας κάνει πολύ περήφανους!».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ