Πάτρα: Αδιέξοδο από τα κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων – Μπούρας «Έφυγαν 27, πόσοι θα έρθουν;»

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως και όλα τα ΑΕΙ της χώρας, βρίσκεται αντιμέτωπο με την υποστελέχωσή του σε μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.

Πάτρα: Αδιέξοδο από τα κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων - Μπούρας «Έφυγαν 27, πόσοι θα έρθουν;»

Άλλες 27 θέσεις εκκενώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά τις συνταξιοδοτήσεις του περασμένου χρόνου. Η πρυτανική αρχή διεκδικεί την άμεση κάλυψή της με δεδομένη την προβληματική εικόνα της υποστελέχωσης που επικρατεί σε αρκετά τμήματα εξαιτίας του χρόνιου παγώματος προσλήψεων.
Για να γίνει αντιληπτή η διάσταση του προβλήματος παραθέτουμε τα παρακάτω ενδεικτικά στοιχεία.
– Το 2010 στο Πανεπιστήμιο Πατρών υπηρετούσαν 759 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και τα Τμήματά του ανέρχονταν σε 22.

– Το 2020 στο Πανεπιστήμιο Πατρών υπηρετούν 717 μέλη ΔΕΠ εκ των οποίων οι 80 προστέθηκαν από τη συγχώνευση με τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Τα Τμήματά του δε ανέρχονται σε 35.
Από το 2020 έως σήμερα υπάρχει ελαφρά βελτίωση της εικόνας καθώς προσελήφθησαν 44 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.

«Με τις θέσεις αυτές πήραμε μία μικρή ανάσα αλλά δεν αντιμετωπίστηκε πλήρως το πρόβλημα. Εμείς συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας. Αυτό θα κάνουμε και με τις πρόσφατες 27 θέσεις που εκκενώθηκαν. Προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για όλα μας τα τμήματα» μας είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

 

Πάτρα: Αδιέξοδο από τα κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων - Μπούρας «Έφυγαν 27, πόσοι θα έρθουν;»

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας

Υπενθυμίζουμε ότι ένα από τα τμήματα που είχαν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης ήταν της Ιατρικής. Αυτό είχε απειλήσει τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών καθώς Κλινικές και τμήματα είχαν απογυμνωθεί από πανεπιστημιακούς. «Από τις θέσεις που πήραμε τις 20 τις δώσαμε στο Ιατρικό Τμήμα αναγνωρίζοντας ακριβώς τον κίνδυνο που υπήρχε. Ιεραρχούμε τις ανάγκες και αναλόγως κάνουμε την κατανομή. Σε όλα τα τμήματα έχουμε ανάγκες» προσθέτει ο κ. Μπούρας.

ΤΡΙΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ

Την τρίτη θέση στην πεντάδα των καλύτερων ελληνικών πανεπιστημίων καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Κατάταξη «Top Universities by Top Google Scholar Citations» της Webometrics, για πέμπτη συνεχομένη χρονιά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατατάχτηκε στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 92η θέση παγκοσμίως και στην 18η θέση στην Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος πίνακας κατάταξης, ο οποίος δημοσιεύθηκε για 13η φορά, περιλαμβάνει 7.497 πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και τα 24 ελληνικά.

Την πρώτη πεντάδα των ελληνικών πανεπιστημίων συμπληρώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη θέση 278 με 1.194.794 ετεροαναφορές, το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 375 με 861.488 ετεροαναφορές, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 388 με 825.020 ετεροαναφορές και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 396 με 809.541 ετεροαναφορές.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ