Πάτρα – Κάτω Καστρίτσι: Παιδική χαρά αλλά χωρίς παιδιά – Το πρόβλημα και η λύση που βρέθηκε

Παιδική χαρά σε ώρες σχολείου έχουν στο Κάτω Καστρίτσι, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι και οι γονείς. Η πόρτα κλειδώνει μόλις τελειώσει το ωράριο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χαρούν τα παιδιά. Η Αντιδημαρχία Παιδείας βρήκε και πρότεινε λύση στην τοπική κοινότητα.

Πάτρα – Κάτω Καστρίτσι: Παιδική χαρά αλλά χωρίς παιδιά – Το πρόβλημα και η λύση που βρέθηκε

Πρόσκαιρη αποδείχθηκε η ικανοποίηση των κατοίκων και γονέων του Κάτω Καστριτσίου με την τοποθέτηση της νέας παιδικής χαράς στο νηπιαγωγείο της περιοχής, καθώς οι γονείς διαπίστωσαν ένα σημαντικό πρόβλημα για τη λειτουργία της.

Κάτοικος επικοινώνησε με την «Π» και ενημέρωσε ότι η παιδική χαρά τοποθετήθηκε εντός του νηπιαγωγείου Κάτω Καστριτσίου, με αποτέλεσμα το μεσημέρι που κλείνει το σχολείο, να σφραγίζεται και η εξώπορτα του χώρου και να μην μπορεί κανείς να εισέλθει αν δεν πηδήξει τη μάντρα.

Οπως τόνισε ο κάτοικος του Κάτω Καστριτσίου, ενημέρωσε για το θέμα τον πρόεδρο της Κοινότητας και ο πρόεδρος πήγε στο Δήμο για να αναφέρει το πρόβλημα. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι κάθε Κυριακή ανοίγει το προαύλιο του σχολείου, για να χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ για την εκκλησία της περιοχής, μετά από ευγενική παραχώρηση του σχολείου και της Αντιδημαρχείας Παιδείας για την εξυπηρέτηση των πιστών.

«Δεν είναι δυνατόν να μην ανοίγει η παιδική χαρά για τα παιδιά. Η δασκάλα όταν φεύγει τις καθημερινές, κλειδώνει και δεν μπορούμε να μπούμε μέσα τα απογεύματα. Η παιδική χαρά είναι για τα παιδιά και τα παιδιά που θέλουν να πάνε, αν πηδάνε τις μάντρες υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Επίσης, δεν γίνεται να μετακινούμαστε 4-5 χιλιόμετρα για να πάμε σε άλλη περιοχή, καθώς δεν έχουμε άλλη παιδική χαρά στο χωριό», είπε χαρακτηριστικά.

Ως μια πρόταση, ο κάτοικος προέταξε να γίνει κάποιο έργο μικρής έκτασης και να μειωθεί η περίφραξη του σχολείου χωρίς να περιλαμβάνει την παιδική χαρά.

Η «Π» έψαξε το θέμα και βρήκε τι ακριβώς ισχύει. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οτιδήποτε συμβεί στον αύλειο χώρο των σχολείων, την ποινική ευθύνη έχει ο διευθυντής του σχολείου. Συνεπώς, οι διευθυντές των σχολείων, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν σχολικοί φυλακές εύλογα δεν αφήνουν το σχολείο ανοικτό.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Οριστική λύση στο θέμα θα έδινε η πρόσληψη σχολικών φυλάκων, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, είναι οι ενδιαφερόμενοι φορείς όπως ο Σύλλογος Γονέων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, η Τοπική Κοινότητα κ.ά., που θα αναλάβουν εγγράφως την ευθύνη της λειτουργίας του χώρου τα απογεύματα απαλλάσσοντας τη διευθύντρια.

Οπως πληροφορήθηκε η «Π», ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τάκης Πετρόπουλος ενημερώθηκε για το θέμα και χθες το πρωί επικοινώνησε με την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, αλλά και τον πρόεδρο της κοινότητας για να δρομολογηθεί η λύση. «Ενημερώσαμε χθες, την τοπική κοινότητα για τη λύση που προτείνουμε, ώστε να λυθεί το θέμα και να μπορούν τα παιδιά της περιοχής να παίζουν στη νέα σύγχρονη παιδική χαρά χωρίς περιορισμούς και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι διαδικασίες με τη συνεργασία όλων», τόνισε ο Τ. Πετρόπουλος.

Επιπλέον, η «Π» ζητώντας απόψεις για το θέμα, διαπίστωσε ένα ακόμα πρόβλημα που υπάρχει και έχει να κάνει με το ότι ο αύλειος χώρος του σχολείου, όταν ήταν ανοικτός, χρησιμοποιούνταν ως πάρκινγκ από κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, με κίνδυνο να καταστραφεί το βιομηχανικό δάπεδο που έφτιαξε πρόσφατα ο Δήμος.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ