Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Πάτρα – Οι στάσεις σε νέο Δημαρχείο και στο σπίτι του Κωστή Παλαμά

Η Πάτρα υποδέχτηκε σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024».

Ολυμπιακή

Η Πάτρα υποδέχτηκε σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024».

Πρώτος σταθμός ήταν η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με τον σπουδαίο Παναγιώτη Γιαννάκη να ανάβει το βωμό. Στη συνέχεια η Φλόγα έφτασε στο νέο δημαρχείο της Πάτρας για την τελετή και λίγο αργότερα ακολουθεί εκδήλωση έξω από το σπίτι που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς.

Η Πάτρα υποδέχθηκε στο δημαρχείο της την Ολυμπιακή Φλόγα ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων: «Η πόλη μας δεν είναι απλός σταθμός στην πορεία της φλόγας, είναι η γενέτειρα του Κωστή Παλαμά και των μεγάλων Ολυμπιονικών. Ευχόμαστε η φλόγα να φωτίζει στο διάβα της έναν κόσμο χωρίς πολέμους χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση. Αυτό δυστυχώς δεν είναι πραγματικότητα, μόνο στη γειτονιά μας έχουμε 4 εστίες πολεμου, έχοντας στο στόχαστρο και τον ελληνικό λαο. Σε αυτό το περιβάλλον το μήνυμα για Ειρήνη δεν ειναι μια απλή ευχή, χρειάζεται αγώνας στη δράση των ιμπεριαλιστων. Αυτή η πάλη είναι ο μόνος δρόμος για να γεμίσει η ζωή όλων των λαών με χαμόγελο, πολιτισμό και αθλητισμό

Όχι για αθλητισμό πολυεθνικών διαφημίσεων του ακρατου ανταγωνισμού με θεμιτά και αθεμιτα μέσα που καίει ακόμη και τους ίδιους τους αθλητές για λίγες στιγμές λάμψης. Οι αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπιακού πνεύματος είναι ζωντανά πάρα τη σκουριά που τα πλακώνει, οι εγγυητές είμαστε εμείς οι λαοι, καλό ταξίδι στην Ολυμπιακή Φλόγα».

Ακολούθησε χαιρετισμός από την πρόξενο της Γαλλίας στην Ελλάδα Κατρίν Σανιελόνζ  και τον Πέτρο Συναδινό, μέλος της ΕΟΕ και εκπροσώπου Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.

Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε έξω από το σπίτι του Κωστή Παλαμά.

 

Η ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα. Πρώτη λαμπαδηδρόμος εργαζόμενη της Γεφυρας ενώ ακολούθως η Φλόγα πέρασε στα χέρια του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος άναψε τον βωμό.

Πάτρα: Η Φλόγα έφερε μαζί και κυκλοφοριακά προβλήματα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η Φλόγα περνά από την Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου που συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας, ακολουθώντας τη διαδροµή από Αγίας Σοφίας και Κορίνθου, Αγίας Σοφίας και Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος στο νέο ∆ηµαρχείο και µετά την εκδήλωση, Μαιζώνος προς Πλατεία Γεωργίου.

Το πρόγραµµα υποδοχής της Φλόγας στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου είναι το εξής:

-14:50 Άφιξη Ολυµπιακής Φλόγας

-14:53-14:57 Λαµπαδηδροµία προς τον χώρο της Τελετής για την Υποδοχή της Ολυµπιακής Φλόγας 1η Λαµπαδηδρόµος: Εργαζόµενη της ΓΕΦΥΡΑ, 2ος Λαµπαδηδρόµος: Παναγιώτης Γιαννάκης.

-14:57-15:20 Τελετή Υποδοχής Ολυµπιακής Φλόγας (Ανατολικό πάρκινγκ, πλησίον του Κτιρίου Λειτουργίας) µε αφή του βωµού, έπαρση σηµαιών και εθνικοί ύµνοι που θα αποδοθούν από την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και την Χορωδία των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη µε συνοδεία πιάνου από την Ζιζή Κορκοντζέλου.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισµοί και από τις 15:20 έως τις 15:47 θα γίνει η Ολυµπιακή Λαµπαδηδροµία στην Γέφυρα, µε κατεύθυνση την Πάτρα.

Η Ολυµπιακή Φλόγα, µε τον ισχυρό συµβολισµό που περικλείει, θα τιµηθεί από τον ∆ήµο Πατρέων σε ειδική εκδήλωση που θα πραγµατοποιηθεί, στις 4 µ.µ. στο προαύλιο του ∆ηµαρχείου (Μαιζώνος 19). Την φλόγα θα µεταφέρουν οι λαµπαδηδρόµοι: Ευάγγελος Γουζούασης (Στίβος ΑµεΑ), Σωτήριος Μιχόπουλος (Τάε Κβο Ντο), Φωτεινή Πλέα (Πυγµαχία), Χριστόδουλος Κολόµβος (Υδατοσφαίριση), Νόρα ∆ράκου (Κολύµβηση), Νίκος Αργυρόπουλος (Κλασικός Αθλητισµός).

Μια ακόμη στάση της Ολυμπιακής Φλόγας, ήταν αυτή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και χαράς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Άφιξη Ολυµπιακής Φλόγας –Αφή Βωµού από λαµπαδηδρόµο Χριστόδουλο Κολόµβο.

Άφιξη Αντιπροσωπείας Επισήµων της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των 33 ων (ΧΧΧΙΙΙ) Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Ανάκρουση Ύµνου Ολυµπιακών Αγώνων – Εθνικού Ύµνου Γαλλίας και Εθνικού Ύµνου Ελλάδας και έπαρση σηµαιών ταυτόχρονα µε την ανάκρουση των αντίστοιχων Ύµνων.

Χαιρετισµός ∆ηµάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Χαιρετισµός Εκπροσώπου Ο.Ε. Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024»: Κατρίν Σανιελόνζ, Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Χαιρετισµός εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής, Πέτρου Συναδινού, Μέλος ΕΟΕ –Εκπρόσωπος Ελληνικής Οµοσπονδίας Τοξοβολίας, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024.

Ανταλλαγή δώρων µε Ελληνική Ολυµπιακή Επιτροπή και Οργανωτική Επιτροπή. Αναχώρηση Ολυµπιακής Φλόγας µε λαµπαδηδρόµο την Νόρα ∆ράκου.

Κατά τη διάρκεια αναµονής άφιξης της Φλόγας, θα εµφανιστεί το σύνολο κρουστών του ∆ηµοτικού Ωδείου Πατρών, «KΡΟΥΣΙΣ» που διδάσκει και διευθύνει ο Maxim Mankovskiy.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Για την απρόσκοπτη διέλευση της πομπής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα,  θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων από τις 12μ. έως τις 6μ.μ στις οδούς:

-Αγ. Σοφίας από την συμβολή της με την Κορίνθου έως την Κωνσταντινουπόλεως.

-Κωνσταντινουπόλεως από τη συμβολή της με την Αγ. Σοφίας έως την 28ης Οκτωβρίου.

-Μαιζώνος από τη διασταύρωσή της με την 28ης Οκτωβρίου έως τη Γούναρη.

-Κορίνθου από τη συμβολή της με τη Γούναρη έως την Αγ. Σοφίας.

-Πανεπιστημίου από τη διασταύρωσή της με την Αγ. Σοφίας έως την Αχ. Συμπολιτείας.

-Κορίνθου από Αγ. Νικολάου έως την Κολοκοτρώνη.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη 1 μ.μ. έως 8 μ.μ. στις οδούς:

– Κορίνθου από τη διασταύρωσή της με την Αγ. Νικολάου έως την Κολοκοτρώνη.

-Αγίου Νικολάου από την Καραΐσκάκη έως Κορίνθου (κάθοδος).

-Κολοκοτρώνη από την Κανακάρη έως την Κορίνθου. Μαιζώνος από την 28ης Οκτωβρίου έως την Ζαΐμη (4 μ.μ.-5 μ.μ).

-Ηρώων Πολυτεχνείου από την Ιπποκράτους έως την Πυθαγόρα (3 μ.μ. – 9 μ.μ.). Οδυσσέα Ελύτη από την Πολυτεχνείου έως τη διασταύρωσή της με την Ευπαλίνου (3 μ.μ. – 9 μ.μ.).

-Αναστέλλεται η λειτουργία των σταθμών ταξί στο άνω και κάτω μέρος της πλ. Γεωργίου (3.30 μ.μ. – 5 μ.μ.).

 

Διαβάστε επίσης:

 

Καλλιάνος για το θάνατο του πατέρα του: «Δεν ξέρω πού βρίσκομαι, πονάω»

Η Πάτρα υποδέχθηκε στο δημαρχείο της την Ολυμπιακή Φλόγα ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Πάτρα – Οι στάσεις σε νέο Δημαρχείο και στο σπίτι του Κωστή Παλαμά