Πάτρα – Σφοδρή διαμαρτυρία γυμναστηριούχων: «Εμείς πληρώνουμε στέγη, η γιόγκα;»

Ο Θάνος Κονδύλης στάθηκε και στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής στον χώρο, συγκρίνοντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το μαύρο χρήμα που διακινούν κάποιοι, με τα κανονικά γυμναστήρια, τα οποία πληρώνουν ΦΠΑ και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας».

Πάτρα - Σφοδρή διαμαρτυρία γυμναστηριούχων: «Εμείς πληρώνουμε στέγη, η γιόγκα;»

Τι είναι η γιόγκα; Είναι διαλογισμός ή άθληση; Κι αν είναι άθληση, υπάρχουν κριτήρια αδειοδότησης και λειτουργίας, αλλά και δικλείδες ασφαλείας έναντι του κράτους, των ιδιοκτητών γυμναστηρίων και εν τέλει των ίδιων των πολιτών; Τα παραπάνω ερωτήματα έχουν έρθει στο προσκήνιο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυμναστηρίων που ζητάει από την Πολιτεία να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το πρόβλημα είναι ορατό και στα μέρη μας, καθώς στην «Π» έφτασαν παράπονα γυμναστηριούχων για «διδασκαλία της γιόγκα χωρίς άδεια ακόμη και σε πολιτιστικούς συλλόγους της κάθε γειτονιάς!».

Θ. ΚΟΝΔΥΛΗΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΑΦΩΝΟΙ»

Στην προσπάθειά μας να εντοπίσουμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά και ποιο είναι ακριβώς το πλαίσιο διδασκαλίας-εκμάθησης της γιόγκα στη χώρα μας, απευθυνθήκαμε στον Θάνο Κονδύλη, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αχαΐας, αλλά και μέλος του αντίστοιχου Πανελληνίου Συνδέσμου, με αρμοδιότητα ο ίδιος στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.

«Με το Αθλητικό Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, η Πολιτεία πέρασε άρθρο που ξεχωρίζει τα κέντρα γιόγκα, τα οποία μπορούν να βγάλουν ένα είδος άδειας σαν να είναι γυμναστήρια. Νομοθέτησε δηλαδή το να μπορούν να βγάζουν άδεια χωρίς να τηρούν, όμως, τις αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργίας των γυμναστηρίων», ανέφερε στην «Π» ο Θ. Κονδύλης και πρόσθεσε: «Πρόσφατα εκδόθηκε μια κοινή υπουργική απόφαση για τις κριτηριολογικές προϋποθέσεις λειτουργίας και παροχής υπηρεσίας αυτών των κέντρων. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια πολύ πρόχειρη δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε μείνει άφωνοι. Η γιόγκα θέλησε να φύγει από τα γυμναστήρια. Οι ίδιοι λένε ότι είναι διαλογισμός. Και ο υπουργός λέει ότι είναι άθληση. Σε αντίθεση, όμως, με ό,τι συμβαίνει με εμάς σαν Γυμναστήρια, που είμαστε κέντρα μαζικού αθλητισμού, δεν υπάρχει σαφής οριοθέτηση για το τι πραγματικά είναι η γιόγκα. Αυτό αφήνεται ασαφές, ομιχλώδες. Και κάπως έτσι όλα μπορούν να αλλάζουν εν μια νυκτί, κατά το δοκούν. Οταν βγάζεις ένα ΦΕΚ πρέπει να τίθενται και κάποιες υποχρεωτικές προϋποθέσεις. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν προσδιορίζεται τι ακριβώς είναι η γιόγκα. Ηδη έχουμε πρόβλημα με τα παράνομα γυμναστήρια, αν πάμε να τα κάνουμε νόμιμα πλαγίως, τότε το πρόβλημα όχι μόνον δεν θα λυθεί, αλλά θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο. Την περίοδο της πανδημίας υπήρχαν περιπτώσεις που δεν τηρείτο κανένα πρωτόκολλο ή που δεν απασχολούνταν καν κανονικοί γυμναστές…».

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο Θάνος Κονδύλης αποκάλυψε ότι το τελευταίο δίμηνο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος είναι σε επαφές με την Πολιτεία και προσωπικά με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και μάλιστα αυτές οι διαβουλεύσεις είναι σε πολύ καλό σημείο, προκειμένου να τακτοποιηθεί οριστικά η συγκεκριμένη εκκρεμότητα. «Τόσο η Αστυνομία, όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενδιαφέρθηκαν στην περιοχή μας για φαινόμενα παραβατικότητας και ευχαριστούμε πολύ για τις παρεμβάσεις τους. Η Πολιτεία είναι, όμως, η μόνη που μπορεί να δώσει μια μόνιμη λύση με τον θεσμικό ρόλο που κατέχει. Ολα αυτά σε εποχές, όπου το ρεύμα έχει φτάσει στα ύψη. Δεν μπορεί οι νόμιμοι που προσλαμβάνουν επαγγελματίες γυμναστές, που πληρώνουν φόρους, ασφάλιση και τεράστιους λογαριασμούς και που τηρούν όλα τα κριτήρια ασφάλειας και υγιεινής, να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με εκείνους που διακινούν μαύρο χρήμα!».

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ