Πάτρα – Υπόθεση Δασκαλάκη: Μετά θάνατον νέες ιστολογικές έρευνες για τη Μαλένα!

Ολα δείχνουν ότι «μπάζει» η Ιατροδικαστική Εκθεση για την 3,5 ετών Μαλένα

 

Πάτρα - Υπόθεση Δασκαλάκη: Μετά θάνατον νέες ιστολογικές έρευνες για τη Μαλένα!

Η Μαλένα θα «μιλήσει» πρώτη, σε σχέση με την υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, όχι επειδή έχασε πρώτη τη μάχη για την ζωή, αλλά επειδή είναι ο θάνατος που μπορεί να συνδέσει και τους υπόλοιπους.

 

Πάτρα - Υπόθεση Δασκαλάκη: Μετά θάνατον νέες ιστολογικές έρευνες για τη Μαλένα!

Νίκος Καλογριάς

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, θα γίνουν εκ νέου ιστολογικές εξετάσεις για την μόλις 3,5 ετών κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη, που έφυγε από την ζωή το 2019. Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο Ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς. Από την πλευρά του ο κ. Καλογριάς τονίζει πως «ολοκληρώνεται εργαστηριακά ο πρώτος θάνατος, και σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα».

Την ίδια ώρα και ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δείχνει να «στέκεται» στην ιστορία της Μαλένας. Χθες μάλιστα προέβη σε μία νέα ανάρτηση-βόμβα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για ασφυξία των παιδιών: «Το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια».
Το ενδεχόμενο της ασφυξίας είχε αναφέρει και προχθές, επιμένοντας πως τα «ηπατικά ευρήματα» στο άψυχο κορμί της Μαλένας έχουν σχέση με «ασφυκτικά φαινόμενα».

«Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε την αιτία θανάτου για τη Μαλένα και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα βοηθήσει να διαλευκανθεί η υπόθεση» δήλωσε για το ίδιο θέμα ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Καρακούκης.

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΕΛΑΣ πιστοποιούσε τον «περίεργο θάνατο»…

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η Αστυνομία Αττικής, όταν είχε πεθάνει η 3,5 ετών δεύτερη κόρη της οικογένειας, είχε ζητήσει από την Ιατροδικαστή ενδελεχή έλεγχο. Το σχετικό έγγραφο ανέφερε τα εξής:

«Σας αποστέλλουμε το πτώμα της ανήλικης Μαρίας Ελένη Δασκαλάκη, ηλικίας 3 ετών και 8 μηνών. Θέλουμε να γνωρίσετε σε εμάς:

1. Απεβίωσε από φυσικό ή βίαιο θάνατο;

2. Αν πρόκειται για βίαιο θάνατο, ποια τα δηλωτικά του σημεία;

3. Ποιος ο πιθανός χρόνος του θανάτου και ποια η αιτία του;

4. Ο,τι άλλο διαπιστώσετε από την επιστημονική σας πείρα.

Συμπληρωματικές πληροφορίες: Το ανήλικο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας μέχρι πριν τη νοσηλεία του. Στις 30 Μαρτίου 2019 μεταφέρθηκε από την Πάτρα στο «Αγλαϊα Κυριακού» όπου διαπιστώθηκε λευχαιμία πρώιμου σταδίου. Στις 4 Απριλίου μεταφέρθηκε στο ογκολογικό ΕΛΠΙΔΑ για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση της πάθησης. Από 4/4 έως και 13/4 η κατάσταση της υγείας της παρουσίαζε βελτίωση και οι εξετάσεις συνεχίζονταν μέχρι τις 13 Απριλίου ώρα 18.05 το απόγευμα οπότε και το παιδί πέθανε, πιθανόν από καρδιακή ανακοπή».

Το έγγραφο είναι τυποποιημένο. Ομως αυτό που πιστοποιεί είναι ότι η Μαλένα… παρουσίαζε βελτίωση και πέθανε ξαφνικά. Αυτό αποτελούσε «μυστήριο» και για τους αστυνομικούς.

 

Η κατάθεση της μάνας

Με βάση την κατάθεση της μητέρας αναφορικά με τον πρώτο θάνατο, αυτόν της Μαλένας, το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου του 2019, το κοριτσάκι ήταν σε καλή κατάσταση και μάλιστα χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που την έδειχνε να τρώει σουβλάκι στο δωμάτιο του νοσοκομείου της. Λίγες ώρες μετά, όταν ο πατέρας αποχώρησε, όλα άλλαξαν.

«Εκείνο το μεσημέρι, έφυγε ο σύζυγός μου κι έμεινα εγώ δίπλα της και κοιμήθηκα μαζί της. Μετά από μια ώρα ξυπνήσαμε με τη μικρούλα γιατί μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι της. Μετά από δέκα λεπτά, στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε έναν ρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα «Μαλένα, Μαλένα», πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών» είχε αναφέρει η μητέρα. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα έγγραφα που κατέγραψαν οι γιατροί για την κατάληξη της 3χρονης, καθώς αναφέρουν ότι κλήθηκαν από τη μητέρα για παροχή βοήθειας στις 17:15, δηλαδή 35 λεπτά αργότερα.
Ετσι, εκκρεμεί ένα κρίσιμο 35λεπτο, το οποίο γεννά ερωτηματικά σχετικά με το τι συνέβη εκείνες τις στιγμές ή αν η έκθεση των γιατρών είναι ακριβής.

 

Τι είχε πει ο τραγικός πατέρας

Χαρακτηριστικό της καλής κατάστασης της Μαλένας και όσα είχε δηλώσει ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης: «Το παιδί όλες αυτές τις ημέρες είχε μια άψογη εικόνα κλινικά, έπαιζε στον παιδότοπο, πήγαινε «σχολείο» το πρωί μέσα στο Ελπίδα, έκανε όλες τις δραστηριότητες με εθελοντές του Χαμόγελου του Παιδιού και της Φλόγας, και προς απορία όλων ήταν το μοναδικό παιδί που έτρωγε και έπαιζε με τέτοια διάθεση! Στις 15:30 το μεσημέρι αποχώρησα για λίγο από το ίδρυμα και παρέμεινε δίπλα της η μητέρα της που κοιμήθηκε μαζί της. Περί τις 16:40 στις 13-04-2019 έλαβα τηλεφώνημα από την έντρομη σύζυγό μου που με ενημέρωσε ότι δεν ήταν καλά το παιδί. Αμεσα ξεκίνησα από το Ολυμπιακό Χωριό όπου διέμενα και μέσα σε 14 λεπτά ήμουν στο νοσοκομείο. Εκεί βρήκα εντός του δωματίου της μικρής δύο γιατρούς της ΜΕΘ μαζί με δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου και μία ενδοκρινολόγο που ήταν σε εφημερία να προσπαθούν να κάνουν ανάνηψη στο παιδί μου!»

 

Η ογκολόγος και ο ιατροδικαστής

Πάτρα - Υπόθεση Δασκαλάκη: Μετά θάνατον νέες ιστολογικές έρευνες για τη Μαλένα!

Μαργαρίτα Μπάκα-Καγιά

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνο το απόγευμα, η διευθύντρια του Τμήματος του «ΕΛΠΙΔΑ» πήγε πάνω από το νεκρό κοριτσάκι και είπε: «Οχι εσύ, δεν το περίμενα από σένα».
Η κ. Μαργαρίτα Μπάκα-Καγιά, παιδίατρος-ογκολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ, που είχε χειριστεί το συμβάν, δήλωνε πως «επρόκειτο για ένα δραματικό και δυσεξήγητο περιστατικό. Η κατάσταση του κοριτσιού μετά τη διάγνωση της οξείας λεμφαδενοπάθειας εξελισσόταν άριστα». Η ίδια είχε ενημερώσει τους γονείς της μικρής ότι όλα πηγαίνουν κατ’ ευχήν και πως η νόσος νικήθηκε. «Εμείς», συνεχίζει, «είχαμε προχωρήσει σε όλους τους καρδιολογικούς, ηπατικούς και άλλους ελέγχους στο κοριτσάκι χωρίς να βρεθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, ακριβώς γιατί δεν υπήρχε μια σαφής, πειστική εξήγηση, είχα ζητήσει τότε από εξειδικευμένους ιατρούς να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενδελεχείς ελέγχους.

Ο θάνατος της Μαλένας δεν οφείλεται ούτε στη λευχαιμία ούτε στην ηπατική ανεπάρκεια. Η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν άριστη και η αιτία θανάτου δεν είναι η λευχαιμία, γιατί η λευχαιμία δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο, έχει εξέλιξη. Η Μαλένα δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια, αυτό είναι αποδεδειγμένο από τις εξετάσεις που έγιναν την προηγούμενη μέρα», ανέφερε αρχικά η γιατρός που την παρακολουθούσε.

 

«Το παιδί δεν είχε τίποτα…»!!!

«Ο ιατροδικαστής ενδεχομένως να είδε κάποιες αλλοιώσεις στο ήπαρ, που να έχουν σχέση με τα φάρμακα, οι οποίες όμως δεν είχαν λειτουργικές συνέπειες. Το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση, το να πεθαίνεις από ηπατική ανεπάρκεια προηγείται μία λειτουργική διαταραχή του ήπατος. Δεν είναι αιφνίδιος θάνατος η ηπατική ανεπάρκεια», συμπλήρωσε η γιατρός.

«Μπορεί να έχεις κεραυνοβόλο ηπατική δυσλειτουργία, αλλά θα έχεις πρώτα κλινικά σημάδια, είσαι πτώμα, χάλια, πέφτεις σε κώμα. Το παιδί δεν είχε τίποτα, ήταν ένα αγγελούδι… Δεν υπάρχουν δεδομένα από τι πέθανε το παιδί. Η ιατρική πρέπει να σκύψει πάνω από αυτό το θέμα, σε όλους τους τομείς της, γονιδιακά, τοξικολογικά, ψυχολογικά για να βρεθεί η απάντηση και να αναπαυθεί η ψυχούλα και των τριών παιδιών καθώς και η συνείδηση των γονιών. Δε το χωρά ανθρώπινος νους να έχουν φύγει έτσι 3 παιδιά», δήλωσε επίσης η γιατρός της Μαλένας.

Θυμίζουμε πως η νεκροψία έδειξε «ηπατική ανεπάρκεια», κάτι το οποίο δεν είναι αιτία θανάτου κατά την ιατροδικαστική. Αν, όμως, σε αυτό αναλογισθούμε τα όσα υποστηρίζει ο κ. Λέων, ίσως εκεί βρίσκεται η λύση του μυστηρίου.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ