Πρόταση από την Πάτρα κέρδισε υποτροφία του ΚΕΣ

Την πρόταση κατέθεσαν η Δρ. Ελένη Σιμώνη μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και η Δρ. Γιούλικα Χριστακοπούλου που εργάζεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Πρόταση από την Πάτρα κέρδισε υποτροφία του ΚΕΣ Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας (ΚΕΣ) λειτουργεί ως διεπιστημονικός κόμβος του Πανεπιστημίου στο εξωτερικό ο οποίος συνδέει την κοινότητα του Harvard με τα τοπικά ακαδημαϊκά ιδρύματα

Μία κοινή ερευνητική πρόταση δύο μελών της επιστημονικής κοινότητας της Πάτρας κέρδισε υποτροφία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024.

Την πρόταση κατέθεσαν η Δρ. Ελένη Σιμώνη μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και η Δρ. Γιούλικα Χριστακοπούλου που εργάζεται στη Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Η υποτροφία χορηγείται σε μελετητές της Αρχαίας Ελλάδας από όλο τον κόσμο για τη εκπόνηση έρευνας υψηλού επιπέδου στη έδρα του κέντρου στη Ουάσιγκτον. Η ερευνητική πρόταση των κυριών Σιμώνη και Χριστακοπούλου είναι μία από της 20 που εγκρίθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο και η μοναδική από τη Ελλάδα και Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αφορμή για να έρθει στην επιφάνεια το πολύ σπουδαίο αλλά αθόρυβο έργο που επιτελείται από μέλης της τοπικής επιστημονικής μας κοινότητας και το οποίο πολλές φορές περνάει απαρατήρητο.

Για τη ιστορία το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ιδρύθηκε το 1960 μετά από επιχορήγηση του Ιδρύματος Old Dominion και αναγέρθηκε σε οικόπεδο που δωρήθηκε από την κ. Marie Beale στο ίδρυμα, στη μνήμη του γιου της, Walker Blaine Beale, που φοίτησε στο κολλέγιο του Χάρβαρντ του 1918 και πέθανε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η δωρεά έγινε αποκλειστικά για τη ίδρυση ενός εκπαιδευτικού κέντρου στον τομέα των Ελληνικών Σπουδών με μοναδικό σκοπό να κρατάει ζωντανό τον ελληνικό πολιτισμό και να διδάσκει τον ανθρωπισμό των Ελλήνων.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας (ΚΕΣ) λειτουργεί ως διεπιστημονικός κόμβος του πανεπιστημίου στο εξωτερικό, ο οποίος συνδέει την κοινότητα του Harvard με τα τοπικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, αρχές, καθώς και με άλλους φορείς και κοινότητες, ενώνοντας τις ανθρωπιστικές επιδιώξεις του δίδυμού του ιδρύματος, του κέντρου στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, με τη γενέτειρα του Ελληνισμού.

Από τη σύλληψή του, το ΚΕΣ σχεδιάστηκε και ιδρύθηκε για να είναι προσβάσιμο και δωρεάν για το ευρύ κοινό. Διατηρεί δύο εξίσου σημαντικές προτεραιότητες στη λειτουργία του: Αφενός να διοργανώνει, να συνδιοργανώνει και να υποστηρίζει δραστηριότητες που απευθύνονται στην κοινότητα του Harvard. Αφετέρου να αλληλοεπιδρά με εκπαιδευτικές ή μη κοινότητες στην Ελλάδα και παγκοσμίως μέσα από πλήθος προγραμμάτων και περαιτέρω δράσεων.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ