Επιτυχημένο Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;» στα Παλαιά Σφαγεία

Στο επίκαιρο θέμα της ραγδαίας εισόδου της Τεχνητής Νοημοσύνης στη ζωή μας και τη συνετή ή αλόγιστη χρήση της εστίασαν οι εργασίες του συνεδρίου με τους ομιλητές να εκπροσωπούν τους τομείς της τεχνολογίας, των επιστημών, της υγείας και της ιατρικής, της παιδείας, της επικοινωνίας, του εμπορίου και της οικονομίας γενικότερα καθώς και των χώρο των πολιτικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Επιτυχημένο Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;» στα Παλαιά Σφαγεία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου το πρωί στην κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων το Συνέδριο με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;» σε διοργάνωση του ομίλου μέσων Plusmedia και της Κυμανση ΑΜΚΕ και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστήμιου Πατρών, του Επιμελητήριου Αχαΐας, του Οικονομικού Επιμελητήριου ΒΔ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Στο επίκαιρο θέμα της ραγδαίας εισόδου της Τεχνητής Νοημοσύνης στη ζωή μας και τη συνετή ή αλόγιστη χρήση της εστίασαν οι εργασίες του συνεδρίου με τους ομιλητές να εκπροσωπούν τους τομείς της τεχνολογίας, των επιστημών, της υγείας και της ιατρικής, της παιδείας, της επικοινωνίας, του εμπορίου και της οικονομίας γενικότερα καθώς και των χώρο των πολιτικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Στις εργασίες συμμετείχαν επίσης κυβερνητικοί παράγοντες, υπηρεσιακά στελέχη, εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των θεσμικών φορέων, που αντάλλαξαν απόψεις και τοποθετήθηκαν σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων.

Επιτυχημένο Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;» στα Παλαιά Σφαγεία

Στο πλαίσιο του αιώνα της Ψηφιακής Επανάστασης που διανύουμε, η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί την επιτομή της προόδου της ανθρωπότητας, καθώς στόχος της είναι η δημιουργία υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ευφυΐας, τις νοήμονες μηχανές. Στο πνεύμα αυτών των εξελίξεων κινήθηκαν οι θεματικές του συνεδρίου. Η τεχνητή νοημοσύνη καθοδηγείται από τη σύγχρονη τεχνολογία μέσα από την ανθρώπινη νοημοσύνη. Έχει όμως την ικανότητα ο άνθρωπος να λειτουργήσει με ενσυναίσθηση σε αυτή την διά δράση και να διατηρήσει τις ισορροπίες που θα προστατεύσουν την κοινωνία του από τη νέα τεχνολογία; Μπορεί να ενσωματώσει τις εξελίξεις της Τεχνητής Νοημοσύνης σε μία μια κοινωνία πολιτών με κυρίαρχα στοιχεία τη συμμετοχικότητα, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ενσωμάτωση, τη δικαιοσύνη, την κοινωνική ευθύνη στο πλαίσιο κοινών οραμάτων και ηθικών στόχων; Ή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα «πανδημία» όπως αναφέρει επίμονα ο σύγχρονος παγκόσμιος Τύπος «Πανδημία αποκλεισμού του ανθρώπου»;.

Επιτυχημένο Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;» στα Παλαιά Σφαγεία

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε ο διάλογος και η καταγραφή των δεδομένων που αφορούν στις θετικές αλλά και προβληματικές επιπτώσεις των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλους τους κλάδους της κοινωνίας μας, έως και την απλή καθημερινότητα.

Μετά τους χαιρετισμούς του εκπρόσωπου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Φωκίωνα Ζαϊμη, του Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαϊας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, διάφορες πτυχές του συνεδρίου, προσέγγισαν σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι καθηγητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνλογίας Υπολογιστών Κυριάκος Σγάρμπας και Παύλος Πέππας, εκμέρους εταιρειών οι Παύλος Πελέκης και Μεγακλής Βασιλάκης, , ο οικονομολόγος -Πρόεδρος Οικονομολόγων Ναυτιλίας, Ακαδημαϊκός Ερευνητής σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Τεχνητής Νοημοσύνης Δρ. Ιωάννης Πατινιώτης, ο οικονομολόγος-γενικός γραμματέας Συνδέσμου Εταιρειών Επενδυτικής Διαμεσολάβησης Ηρακλής Ρούπας, ο Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γεώργιος Παππάς, το μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Τμήμα Δυτικής Ελλάδας Ιωάννης Παπανίκος, ο καθηγητής Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας-Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δημήτρης Καλλές, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής ΔΔΕ Αχαϊας-Μέλος ΣΕΠ Π.Σ. & Πληροφορικής & ΕΑΠ Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης, η Πρόεδρος ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδας Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Επιτυχημένο Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;» στα Παλαιά Σφαγεία Επιτυχημένο Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;» στα Παλαιά Σφαγεία Επιτυχημένο Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;» στα Παλαιά Σφαγεία

*Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από τη πράξη «Δομή προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ