Τα 8+1 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την αλλαγή εργασίας

Τα 8+1 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την αλλαγή εργασίας

Τα 9 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την αλλαγή εργασίας. Μπορεί να θέλεις να αλλάξεις επαγγελματικό περιβάλλον, σκέψου όμως πρώτα αυτά τα 9 στοιχεία.

Είναι πολύ συνηθισμένο και λογικό να θέλεις να αλλάξεις δουλειά σε όλη τη διάρκεια της καριέρας σου. Η αλλαγή εργασίας μπορεί να φέρει νέα εργασιακή ικανοποίηση και πληρότητα, 2 πράγματα που αξίζει ο καθένας να έχει στην καριέρα του. Αλλά το να αποφασίσεις αν θες να αφήσεις την τρέχουσα εργασία για να επιδιώξεις τους επαγγελματικούς σου στόχους είναι μια μεγάλη απόφαση που είναι συχνά δύσκολη και απαιτεί πολλή σκέψη.

Ειδικά με την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και τη συζήτηση για πιθανή ύφεση, μπορεί να αναρωτιέσαι αν είναι καλή ιδέα να αφήσεις το τρέχον εργασιακό σου περιβάλλον ή αν είναι καλύτερα να μείνεις στη θέση που είσαι. Σύμφωνα με το theeverygirl.com, είτε ξεκινάς τη διαδικασία συνέντευξης για έναν νέο ρόλο, είτε μόλις αρχίζεις να εξετάζεις τους υποψήφιους εργοδότες, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την αναζήτηση μιας εργασίας που να ανταποκρίνεται όχι μόνο στις άμεσες ανάγκες σου αλλά και στους μακροπρόθεσμους στόχους σου. Η αλλαγή εργασίας είναι μια εξαιρετικά προσωπική απόφαση, επειδή επηρεάζει τα προς το ζην και μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Τα 9 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψην σου

1. Αποζημίωση
Ρίξε μια καλή ματιά στο τρέχον εισόδημα σου και τα μηνιαία έξοδα για να κατανοήσεις την οικονομική σου κατάσταση. Στη συνέχεια, κάνε μια έρευνα για να δεις ποια είναι η αναμενόμενη αποζημίωση. Συμφωνούν με τις ανάγκες σου; Αν ναι, προσδιόρισε τις προσδοκίες σου για τον μισθό σου, ώστε να είσαι έτοιμη να το πεις όταν σου ζητηθεί σε μια συνέντευξη.

2. Ασφάλιση Υγείας
Δεν δημιουργούνται όλα τα προγράμματα ασφάλισης υγείας ίσα, επομένως θα πρέπει να σκεφτείς τι είδους κάλυψη χρειάζεσαι για να υποστηρίξεις τον εαυτό σου και τους άλλους.Οι εταιρείες συνήθως πληρώνουν ένα κομμάτι του λογαριασμού, οπότε αν σκέφτεσαι άλλες επιλογές, φρόντισε να ρωτήσεις για τις προσφορές κάλυψης.

3. Συνταξιοδοτικές εισφορές
Η συνταξιοδότηση σου είναι ένας άλλος παράγοντας της συνολικής αποζημίωσης που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν αλλάζεις εργασία. Όταν σκέφτεσαι να αλλάξεις δουλειά, σκέψου το ποσό των χρημάτων που αφήνεις ή αν θα μπορούσες να κερδίσεις μέσω των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων που προσφέρονται.

4. Ευελιξία
Στον σημερινό κόσμο της εργασίας, η ευέλικτη εργασία είναι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι εργαζόμενοι θέλουν την επιλογή να έχουν ένα ευέλικτο πρόγραμμα και ευέλικτο ωράριο εργασίας για να υποστηρίξουν την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και τη συνολική ευημερία τους. Είναι σημαντικό να καθορίσεις τι είναι πιο πολύτιμο για εσένα ως υπάλληλος και τι θα σε υποστηρίξει καλύτερα την εποχή της ζωής στην οποία βρίσκεσαι. Ενώ μια εταιρεία μπορεί να σου προσφέρει μεγαλύτερη αποζημίωση, εάν σου ζητήσει να εργαστείς στο γραφείο 5 ημέρες εβδομάδα και ο χρόνος μετακίνησης σου είναι πάνω από 1 ώρα, αξίζει πραγματικά; Σκέψου τις ρυθμίσεις εργασίας προτού λάβεις τελικές αποφάσεις.

5. Απενεργοποίηση
Η εργασία είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας, αλλά δεν πρέπει να είναι το μόνο πράγμα. Είναι απαραίτητο να αφιερώνεις χρόνο για ξεκούραση, επαναφόρτιση και όχι για την εργασία. Όταν σκέφτεσαι να αλλάξεις δουλειά, κοίταξε τα ρεπό που σου προσφέρονται. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από τον χρόνο των διακοπών. Περιλαμβάνει άδεια λόγω ασθένειας, άδεια μητρότητας ή γονική άδεια, βραχυπρόθεσμη και μακροχρόνια αναπηρία, σαββατιάτικα και άλλα. Σκέψου τι χρειάζεσαι για ναστηρίξεις τη ζωή που θέλεις.

6. Η εταιρική κουλτούρα
Στη δουλειά, ο πολιτισμός είναι το παν. Θα μπορούσες να αγαπάς τη δουλειά που κάνεις, αλλά αν δεν σου αρέσουν τα άτομα με τα οποία συνεργάζεσαι και αυτό που αντιπροσωπεύει η εταιρεία, μπορεί να σε κάνει κάθε μέρα να νιώθεις άθλια. Η εταιρική κουλτούρα είναι αναμφισβήτητα εξίσου σημαντική, αν όχι περισσότερο, από τη συνολική αποζημίωση. Θα δουλεύεις καλύτερα όταν βρίσκεσαι σε ένα υποστηρικτικό και υγιές εργασιακό περιβάλλον. Για να πάρεις μια αίσθηση για την κουλτούρα ενός πιθανού εργοδότη, ρίξε μια ματιά στον ιστότοπο της εταιρείας και στο LinkedIn.

7. Σταθερότητα
Με τις κυμαινόμενες οικονομικές συνθήκες, η σταθερότητα σε μια εργασία είναι κρίσιμη. Κατά την αξιολόγηση της αλλαγής εργασίας, μπορεί να διαπιστώσεις ότι η θέση σου με τον τρέχοντα εργοδότη σου είναι περισσότερο στη ζώνη άνεσης σου, παρά μια νέα θέση που φέρνει μεγάλη αβεβαιότητα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό να προτιμάς τη σταθερότητα από περισσότερα χρήματα, ευέλικτη εργασία ή νέες ευκαιρίες. Όλα είναι θέμα του ποιες είναι οι προτεραιότητες σου στην όποια περίοδο της ζωής σου. Από την άλλη πλευρά, εάν η τρέχουσα εταιρεία ή ο κλάδος σου μπορεί να αλλάζει συνεχώς και έχεις μάθει μέσω δοκιμών και σφαλμάτων, η εύρεση ενός νέου ρόλου που προσφέρει σταθερότητα θα μπορούσε να είναι η πιο σωστή κίνηση.

8. Ανέλιξη σταδιοδρομίας
Όταν σκέφτεσαι να αλλάξεις δουλειά, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς πώς θα είναι το μέλλον σου. Υπάρχουν ευκαιρίες για να αναλάβεις νέες προκλήσεις ή ευθύνες και ενδεχομένως να λάβεις προαγωγή; Ή είσαι αρκετά κολλημένη στον ρόλο σου χωρίς καμία ευκαιρία για πρόοδο; Το να ξεκαθαρίσεις την πορεία της καριέρας σου και τον τρόπο με τον οποίο θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα σου, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πού θα σες οδηγήσει η επόμενη περιπέτεια σου.

9. Χρονοδιάγραμμα
Με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, ο συγχρονισμός είναι το παν. Σκέψου τα γεγονότα και συντονίσου με το ένστικτο σου για να προσδιορίσεις εάν αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σου, όπως μια αλλαγή εργασίας. Βεβαιώσου ότι η απόφαση να αλλάξεις δουλειά ευθυγραμμίζεται με τη ζωή σου και με το τι θέλεις από αυτήν. Γιατί ενώ μια δουλειά είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας, δεν είναι ολόκληρη η ζωή μας.

ΠΗΓΗ theissue.gr

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ