Ημικρανία στη δουλειά: Δες πως μπορείς να την αντιμετωπίσεις

Τι μπορεί να τις προκαλεί και τι μπορείς να κάνεις για αυτό.

ημικρανία Pexels: Andrea Piacquadio

H εργασιακή καθημερινότητα φέρνει μαζί της πλήθος προκλήσεων και ερεθισμάτων που μπορούν να σε δοκιμάσουν.

Ωστόσο, αρκετοί είναι ευαίσθητοι σε ημικρανίες και τα παραπάνω συνδυαστικά με άλλα ερεθίσματα, οδηγούν σε πόνους στο κεφάλι, ναυτία, ζάλη και κόπωση.

Το πιο σημαντικό για τη θεραπεία των ημικρανιών, είναι η αποφυγή επεισοδίων από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λάβεις μέτρα για να ρυθμίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τη ρουτίνα εργασίας και το περιβάλλον γραφείου σου, προκειμένου να μετριάσεις τους συγκεκριμένους παράγοντες που προκαλούν επεισόδια.

Αν και είναι αδύνατο να αποφύγεις όλα τα παραπάνω, η γνώση του τι μπορεί να πυροδοτεί την εμφάνιση ενός πονοκέφαλου στη δουλειά, μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Άρα τι μπορεί να τις προκαλεί και τι μπορείς να κάνεις για αυτό;

ημικρανία

Το έντονο φως

Το φως παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Ενώ η παράξενη απόχρωση – το ανοιχτό λευκό, κίτρινο – μπορεί να φαίνεται σαν το πρόβλημα, στην πραγματικότητα είναι ένα τρεμόπαιγμα χαμηλής έντασης, όπως όταν ανάβεις λάμπα φθορισμού. Αυτό μπορεί να προκαλέσει οδυνηρή ημικρανία. Ωστόσο, ο υπολογιστής σου έχει το μπλε φως, το οποίο καταπονεί επίσης τα μάτια σου.

Τι μπορείς να κάνεις;

Δοκίμασε τον 20 -20 -20 κανόνα. Κάθε 20 λεπτά κοίτα κάτι που είναι σε απόσταση 20ft (περίπου 6 μέτρα) μακριά για 20 δευτερόλεπτα. Επιλέγοντας γυαλιά με φίλτρο για το μπλε φως και βάζοντας λίγη απόσταση ανάμεσα σε σένα και τον υπολογιστή σου, μπορεί επίσης να μειώσεις την ένταση της επιρροής του στους πονοκεφάλους σου. Όσον αφορά τον έντονο φωτισμό αν μπορείς, προσπάθησε να μετακινηθείς δίπλα σε ένα παράθυρο.

Οι έντονες οσμές και οι δυνατοί ήχοι

Οι άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι σε ημικρανίες, επηρεάζονται από έντονες οσμές και ήχους. Σε μια μελέτη του 2023 από το Scientific Reports, περίπου το 78% των συμμετεχόντων επηρεαζόταν περισσότερο από οσμές, όπως από ένα άρωμα, τον καπνό, τα σκουπίδια, τα προϊόντα μαλλιών και τον ιδρώτα. Ορισμένοι θόρυβοι μπορεί επίσης να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Η έρευνα έδειξε ότι οι ήχοι με διάρκεια είναι οι χειρότεροι, όπως οι σειρήνες της αστυνομίας και των ασθενοφόρων, οι συναγερμοί και ούτω καθεξής. Οποιοσδήποτε παρατεταμένος ή ξαφνικός ήχος, μπορεί να είναι ένα έναυσμα.

Τι μπορείς να κάνεις;

Οι ωτοασπίδες μπορούν να βοηθήσουν μερικές φορές στη σίγαση των εξωτερικών θορύβων. Εάν εργάζεσαι σε μέρη που κοντά σου έχει σκουπίδια ή κάποια άλλη έντονη μυρωδιά, οφείλεις να ενημερώσεις τον/την προϊστάμενο/η σου.

agxos-douleia

Δεν πίνεις αρκετό νερό και δεν τρως σωστά

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και ημικρανία, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι η ενυδάτωση μπορεί να μειώσει και πιθανώς ακόμη και να αποτρέψει τον πονοκέφαλο. Μελέτη μάλιστα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία, μετά την παρατήρηση σε ασθενή – ο οποίος αναγκάστηκε να αυξήσει την κατανάλωση νερού λόγω ουρολογικού προβλήματος – ανέδειξε ότι οι ημικρανίες του αραιώσαν και έγιναν πιο υποφερτές με την αύξηση της ενυδάτωσής του.

Σύμφωνα με το ladylike, η κατακόρυφη πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα επίσης, επειδή για παράδειγμα έφυγες βιαστικά από το σπίτι και παρέλειψες το πρωινό σου, μπορεί επίσης να προκαλέσει ημικρανία.

Τι μπορείς να κάνεις;

Δεν υπάρχει ακριβής κατανάλωση που πρέπει να κάνεις στο νερό, παρά μόνο να παρατηρείς αν τα ούρα σου να είναι καθαρά και όχι προς την κίτρινη απόχρωση. Ακόμα και αν νιώθεις περιορισμένη ως προς τα διαλείμματα στην δουλειά, η τουαλέτα είναι φυσική ανάγκη και δεν θα πρέπει να αμελείται. Όσον αφορά τη διατροφή, απόφυγε φαγητά με νιτρικά άλατα, όπως το μπέικον και τη γαλοπούλα και πάρε μαζί σου μερικές υγιεινές μπάρες δημητριακών για παραπάνω ενέργεια.

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΑΣ – Πάτρα: Με άνωθεν εντολή μετακίνηση Αστυνομικών από το Γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας

Πάτρα: Σε «πολιορκία» το Δημαρχείο – Καταγγελία για ξυλοδαρμό συμβασιούχων – Δήμος στο pelop.gr: «Δεν έχει υπάρξει τέτοιο επεισόδιο» ΒΙΝΤΕΟ

Άγιοι Ανάργυροι: Έξι αστυνομικοί καλούνται σε εξηγήσεις για τη δολοφονία της Κυριακής

Στην Πάτρα στο Παγκόσμιο μουάι-τάι Παλαιστίνη και Ισραήλ!

Συνάντηση Μητσοτάκη – Τουσκ: Πρέπει να προστατεύουμε τα σύνορά μας – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop