ΕΛΑΣ – Πάτρα: Με άνωθεν εντολή μετακίνηση Αστυνομικών από το Γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας

Η «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει αποδυνάμωση του Γραφείου της Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα.

ΕΛΑΣ

Το εντέλλεσθε του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ για τις νέες μετακινήσεις 15 αστυνομικών από την Αχαΐα προς ενίσχυση υπηρεσιών της Αττικής, αγγίζει όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Πελοπόννησος»και το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα, καθώς «έχασε» 2 από τους συνολικά 12 υπηρετούντες.

ΔΙΑΤΑΓΗ

Η εφαρμογή της διαταγής αφενός επιτείνει την «αιμορραγία» των υποστελεχωμένων υπηρεσιών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, αφετέρου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το νέο «δόγμα» Χρυσοχοΐδη για τη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων.

ΕΛΑΣ

Ο υπουργός Μ.Χρυσοχοΐδης μετέφερε κι άλλους ένστολους

ΚΕΝΑ

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αποξήλωσης της τοπικής Αστυνομίας μειώθηκε κατά 8 άτομα και η δύναμη του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, το οποίο συνδράμει το έργο του Γραφείο Ενδοοικογενειακής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», στο συγκεκριμένο ΑΤ υπηρετούν περί τους 20 ένστολους αντί 51! Η κάλυψη των νέων κενών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας θα επιχειρηθεί μέσω εσωτερικών αποσπάσεων από το ήδη αποδεκατισμενο υπάρχoν προσωπικό.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

To τελευταίο δεκαήμερο καταγράφεται «έξαρση» των τηλεφωνικών κλήσεων για συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας. Στις 7 ανήλθαν οι συλλήψεις σε διάστημα ενός 24ωρου για ισάριθμα περιστατικά, τα οποία καταγγέλθηκαν σε Πάτρα, Αίγιο, Πύργο,Μανολάδα, Αμαλιάδα και Θέρμο.

Στην Αχαΐα κατεγράφησαν τρεις περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά στη σύλληψη άνδρα μετά από καταγγελία της συντρόφου του πως την χαστούκισε, την απείλησε και προκάλεσε φθορές στο σπίτι της. Κατά πληροφορίες της «Π», η γυναίκα βρέθηκε έξω από το Τμήμα, δηλώνοντας μετανιωμένη.

Στη δεύτερη, γυναίκα στο Αίγιο κατήγγειλε τον εν διαστάσει σύζυγό της για απειλές κατά της ζωής της και της μητέρας της μετά την αποστολή μηνυμάτων στο κινητό της τηλέφωνο. Στην τρίτη, γυναίκα υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του συντρόφου της για πρόκληση σωματικής βλάβης.

Στην Ηλεία,συνελήφθη στην Αμαλιάδα άνδρας διότι η σύζυγός του, τον κατήγγειλε, για πρόκληση σωματικής βλάβης και απειλή. Χειροπέδες σε δυο ακόμα άνδρες στη Μανολάδα και τον Πύργο, για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση πέρασαν οι αστυνομικοί.

Στην Αιτωλοακαρνανία, στο Θέρμο, πατριός κατηγορήθηκε και συνελήφθη για άσκηση βίας, απειλή και εξύβριση από άνδρα με τον οποίο διαμένουν στο ίδιο σπίτι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ: Τι θα γίνεται με όσους κατέχουν όπλα και καταγγέλονται για ενδοοικογενειακή βία

Αστυνομία: Ο νέος οδηγός για τις καταγγελίες περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας