ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κολοκυθόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο



Υλικά

2-3 μέτρια κολοκυθάκια
3-4 καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
4 αυγά
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε και το ξερό κρεμμύδι, ιδανικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Βάζουμε τα λαχανικά και τον άνηθο ψιλοκομμένο σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder, ανακατεύοντας απαλά ώσπου να πάρουμε έναν αραιό χυλό. Ίσως χρειαστεί να αραιώσουμε λίγο το γιαούρτι με νερό, πριν προσθέσουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε και τη φέτα χονδροτριμμένη στο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε στο χυλό όλα τα λαχανικά και τον άνηθο.
Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνα (αν θέλεις να γίνει λίγο πιο παχιά βάλε σε στρογγυλό 20εκατ.). Χρειάζεται μπόλικο ελαιόλαδο για να πάρουμε τραγανή κρούστα μετά το ψήσιμο. Προσθέτουμε τον χυλό και απλώνουμε να πάει παντού
Ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 180oC για 30′ με 40′ λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα.

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[10:20]  Πατατοσαλάτα με μπέικον και σοταρισμένα...
[χθες 12:07]  Σαλάτα κοτόπουλο με αβοκάντο
[χθες 12:43]  Μπρόκολο στο φούρνο με κρέμα...
[χθες 10:51]  Πίτσα με βάση γλυκοπατάτας
[χθες 11:38]  Ταρτάκια με γραβιέρα και μανιτάρια
[χθες 10:17]  Μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας
[χθες 12:20]  Πρέτσελ λουκανικοπιτάκια
[χθες 11:56]  Πανσέτες με μουστάρδα και μέλι








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [14:28:35]