ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ζυμαρικά με σάλτσα πεκορίνο και μέντα

Ζυμαρικά με σάλτσα πεκορίνο και μέντα



Υλικά
350 γρ. ριγκατόνι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μικρά κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα σε μισοφέγγαρα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ. τσαγιού τυρί πεκορίνο τριμμένο
1/3 φλ. τσαγιού μέντα ψιλοκομμένη
1 κ. σ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 3- 4 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κολοκυθάκια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 10- 12 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, καλύψτε με τα κολοκυθάκια και το πεκορίνο και συμπληρώστε με δύο κουταλιές από το νερό που χρησιμοποιήσατε για να βράσετε τα ριγκατόνι, μέχρι να καλύψετε τα ζυμαρικά.
Βήμα 5
Προσθέστε τη μέντα και το χυμό λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 6
Σερβίρετε με τριμμένο πιπέρι και επιπλέον τυρί (προαιρετικά).



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[14:24]  Ζυμαρικά στο φούρνο με τόνο
[χθες 11:21]  Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού και...
[χθες 10:53]  Κοτόπουλο α λα ρομάνα
[χθες 12:31]  Ψητή φέτα του τοστ με τυρί και...
[χθες 10:24]  Σκορδόψωμο σε μάφιν με ζύμη πίτσας
[χθες 11:34]  Πένες φούρνου με λουκάνικο
[χθες 11:42]  Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και...
[χθες 10:39]  Φριτάτα με σπανάκι και μοτσαρέλα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [23:45:00]