Αρχαία Ολυμπία: Αναγκαία η «ομπρέλα» μόνιμης προστασίας – Συνάντηση Στυλιανίδη – Γεωργιόπουλου

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και τόνισε ότι θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο αλλά και με κάθε εμπλεκόμενο φορέα προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης του προτεινόμενου σχεδίου

Αρχαία Ολυμπία: Αναγκαία η «ομπρέλα» μόνιμης προστασίας - Συνάντηση Στυλιανίδη - Γεωργιόπουλου Από τη συνάντηση Στυλιανίδη- Γεωργιόπουλου

Η αναγκαιότητα προληπτικής δράσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και η στροφή σε νέα εργαλεία και πρακτικές πολιτικής προστασίας αποτέλεσαν «κοινός τόπος» της συνάντησης ανάμεσα στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό για την ανάγκη μόνιμης θωράκισης και προστασίας από φυσικές καταστροφές, όχι μόνο του αρχαιολογικού χώρου αλλά και του συνόλου του Δήμου.

Μάλιστα κατέθεσε στον κ. Στυλιανίδη την πρόταση του Δήμου για εκπόνηση μελέτης από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την πρόληψη, την ενίσχυση των μέσων και των έργων για την προστασία κ.α. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι πρόκειται για μια περιοχή με βεβαρημένο ιστορικό φυσικών καταστροφών που απαιτεί ειδική διαχείριση μέσω ολοκληρωμένου σχεδίου.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και τόνισε ότι θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο αλλά και με κάθε εμπλεκόμενο φορέα προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης του προτεινόμενου σχεδίου. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, ο κ. Στυλιανίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Ολυμπία – πιθανόν μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη- για να εξετάσουν από κοντά τις παραμέτρους μιας ενδεχόμενης υλοποίησης της προτεινόμενης μελέτης αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης. «Είναι τεράστια η ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης και κανείς δεν θα ήθελε να δει ξανά τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο να απειλείται και να καταστρέφεται», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ