Πάτρα: Στα ξύλα στρέφονται οι καταναλωτές για να ζεσταθούν – Που κυμαίνονται οι τιμές ΒΙΝΤΕΟ

Aυξημένη είναι η ζήτηση και στην Πάτρα με τους καταναλωτές να ψάχνουν την καλύτερή τιμή.

Πάτρα: Στα ξύλα στρέφονται οι καταναλωτές για να ζεσταθούν - Που κυμαίνονται οι τιμές ΒΙΝΤΕΟ

Το πετρέλαιο ανεβαίνει, το φυσικό αέριο καλπάζει και οι καταναλωτές πριν αρχίσουν τα μεγάλα κρύα ψάχνουν λύσεις σε ξυλόσομπες και τζάκια.

Οι έμποροι βλέπουν την κίνηση να αυξάνεται. Aυξημένη είναι η ζήτηση και στην Πάτρα με τους καταναλωτές να ψάχνουν την καλύτερή τιμή.

Νέοι πελάτες, που δεν θέλουν να βάλουν πετρέλαιο, αλλά και οι παλιοί, που αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες από πέρσι ίσως, γιατί φοβούνται πως η ζήτηση θα φέρει ελλείψεις και ανατιμήσεις και στα ξύλα.

Οι τιμές παραμένουν παγωμένες σε επίπεδα του 2012 θα πουν οι ‘έμποροι που τονίζουν πως έχουν απορροφήσει το κόστος ακόμα και για τα αυξημένα κόστη των καυσίμων των φορτηγών τους.

Οι τιμές κυμαίνονται από 100 ως 120 ευρω το κυβικό ανάλογα αν είναι χύμα ή στοιβαγμένο το ξύλο. Παρόμοιες οι τιμές και στην Αθήνα.

Ο έμπορος καυσόξυλων Γιώργος Κασκαλίδης δηλώνει πως οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής : 100 – 120 ευρώ/ κυβικό μέτρο Ελιά 120-130 ευρώ/ κυβικό μέτρο. Αυτές οι τιμές θα αυξηθούν όμως προειδοποιεί ο έμπορος από την Πάτρα. Αιτία είναι τα αυξημένα κόστη λόγω του πετρελαϊκού ράλι.

Οι έμποροι δηλώνουν πως οι καταναλωτές καλά θα κάνουν να προτιμούν συσκευασμένα ξύλα και να διαλέξουν προσεκτικά την ποιότητα για να μην έχουν προβλήματα σε τζάκια και σόμπες αλλά και αγια αυξημένη απόδοση.

Μια άλλη τάση που παρατηρείται σε απολλά σπίτια είναι να αγοράζουν ξύλα σε τσουβαλάκια ίσα για να βγάλουν μία-δυο μέρες λένε οι έμποροι.

Στα τσουβαλάκια η τιμή είναι στα 9 ευρώ κόστος ανταγωνιστικό του πετρελαίου αν σκεφτεί κανείς πως 12 τσουβαλάκια είναι ένα κυβικό μέτρο.

 

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ