11ο RGC: Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με βιώσιμο τρόπο

Σχολιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο μπορούν οι βιώσιμες επενδύσεις να οδηγήσουν στη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη.

11ο RGC: Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με βιώσιμο τρόπο

Στο 11ο Regional Growth Conference που λαμβάνει και φέτος χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, προσεγγίζονται νευραλγικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της περιφέρειας όλης της χώρας.

Το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό που καταπιάνεται με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές περιφέρειες. Προσφέρει την ευκαιρία προβληματισμού και αντιμετώπισης ζητημάτων που σχετίζονται με την περιφερειακή πολιτική της Ελλάδας, την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με βιώσιμο τρόπο, η οποία βασίζεται στην ανάπτυξη στρατηγικών στον κλάδο της φιλοξενίας μετά το πέρας της πανδημίας. Σχολιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο μπορούν οι βιώσιμες επενδύσεις να οδηγήσουν στη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη. O Σπήλιος Λιβανός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΚΣ- NATO, δήλωσε πως τα πάντα γύρω μας εφάπτονται του τουρισμού.

Το υπουργείο και η κυβέρνηση προωθεί μέσω προγραμμάτων τον «πράσινο τουρισμό» επιτυγχάνοντας να ξεφύγει από το παρωχημένο μοντέλο του μαζικού τουρισμού. Από την πλευρά του ο Ανδρέας Φίλιας, αντιπεριφερειάρχης οικονομικών στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναφερόμενος στους τρόπους που μπορούν να προωθήσουν τον βιώσιμο τουρισμό, τόνισε τη μοναδικότητα της Δυτικής περιφέρειας, η οποία είναι η μόνη που έχοντας αξιοποιήσει ευρωπαϊκά χρήματα, δημιούργησε ψηφιακά μουσεία που αποτελούν σπουδαίο πόλο έλξης για τους τουρίστες όπως βέβαια και το πρόγραμμα ψηφιακής περιήγησης. Με παρόμοιους τρόπους που στοχεύουν στον ψηφιακό ανασχηματισμό, μπορεί ο τουρισμός στην Ελλάδα να αποτελέσει πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συντονιστής
Γεώργιος Ευγενίδης, Τηλεοπτικός Παρουσιαστής, STAR CHANNEL, Δημοσιογράφος «Πρώτο Θέμα»
Στη συζήτηση συμμετείχαν οι:
Σπήλιος Λιβανός, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΚΣ- NATO
Ανδρέας Φίλιας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Aldemar
Δρ.Ευάγγελος Μπεκιάρης, Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ
Έλσα Εξάρχου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Branding Greece
Κατερίνα Σαριδάκη, Διευθύντρια Capsule T Accelerator
Αγγελική Μητροπούλου, Επιστημονική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ) στους τομείς του τουρισμού

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments