11ο RGC: «Προστατεύουμε το οικοσύστημά μας, προστατεύουμε το μέλλον μας»

Τι αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

11ο RGC: «Προστατεύουμε το οικοσύστημά μας, προστατεύουμε το μέλλον μας»

H Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες περιβαλλοντικές παραβιάσεις και πρέπει αυτό να αλλάξει μέσα από μια ολοκληρωμένη διαχείριση και περιβαλλοντική διακυβέρνηση. Αυτό τονίστηκε στο πλαίσιο του Regional Growth Conference που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το τριήμερο 16-18 Μαρτίου 2023.

«Για να προσελκύσουμε βιώσιμες επενδύσεις, για να προστατεύουμε το οικοσύστημά μας απαιτείται πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, χρειάζεται διαβούλευση και διαφάνεια», ανέφερε ο Καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτης Δημόπουλος.

Τέλος, συμμετέχοντες μίλησαν και για την κατάσταση των ρύπανση των ακτών και βυθών, τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι κάτωθι ομιλητές: Καθηγητής, Τμ.Γεωλόγιας, Παναπιστήμιο Πατρών Δρ. Γεώργιος Παπαθεοδώρου, o Αναπληρωτής Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Χάρης Δούκας, η διευθύντρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής της WWF Greece Θεοδότα Νάτσου. Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments