«Να μην γίνει ο Άγιος Ανδρέας νοσοκομείο δεύτερης διαλογής» – Επιστολή όλων των συντονιστών Διευθυντών των Χειρουργικών κλινικών

«Καλούμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου να αναιρέσει την απόφασή της για περαιτέρω μείωση των χειρουργείων που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου και την δια της ολισθήσεως μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid και δεύτερης διαλογής» καταλήγει η επιστολή.

«Να μην γίνει ο Άγιος Ανδρέας νοσοκομείο δεύτερης διαλογής» - Επιστολή όλων των συντονιστών Διευθυντών των Χειρουργικών κλινικών

Να μην γίνει ο Άγιος Ανδρέας « δια της ολισθήσεως μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid και δεύτερης διαλογής» ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη, την αν. υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη και τον διοικητή του ΓΝ Πατρών Η. Θεοδωρόπουλο όλοι οι συντονιστές Διευθυντές των Χειρουργικών κλινικών του ΓΝ Πατρών Άγιος Ανδρέας. Οι υπογράφοντες σημειώνουν πως πρέπει να σταματήσει η «υποβάθμιση και απαράδεκτη μετατροπή του Νοσοκομείου, σε νοσοκομείο μιας νόσου» μέσω της απόφασης της κ. Γκάγκα για μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80% την στιγμή που το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου αυτοεξαιρείται ως «ειδικό» νοσοκομείο.

 

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και στο ΤΕΠ του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου μας καθημερινά εξετάζονται και παρακολουθούνται εκατοντάδες ασθενείς, ενώ ο αριθμός των τακτικών και έκτακτων χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούνται είναι αναλογικά πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των επεμεβάσεων του ΠΓΝΠ. Το ιατρικό προσωπικό των χειρουργικών κλινικών, παρά τις μεγάλες ελλείψεις, παρέχει με αυταπάρνηση εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Η συμπίεση και η μείωση των χειρουργικών κλινικών τους τελευταίους μήνες της επιδημίας covid 19 δημιούργησε μεγάλα προβλήματα νοσηλείας των χειρουργικών ασθενών, ενώ η μονομερής εφαρμογή της οδηγίας του Υπουργείου Υγείας για περικοπή κατά 80% των χειρουργικών αιθουσών στο ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας», χωρίς να διενεργείται καμία μείωση στο ΠΓΝΠ, δημιουργεί μεγάλη αρρυθμία και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικά όλου του νοσοκομείου, προς τους πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Η απόφαση αυτή την διοίκησης του νοσοκομείου, της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου, ουσιαστικά κλείνει τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου και αφήνει στην τύχη τους εκατοντάδες ασθενείς που είναι στις λίστες αναμονής για χειρουργική επέμβαση.

Η μην αντιμετώπιση των χειρουργικών νοσημάτων αυξάνει τους γενικούς δείκτες βαριάς νοσηρότητας και θνηνότητας, δημιουργώντας μία παράλληλη επιδημία. Το οφείλουμε απέναντι στους ασθενείς μας να μην επιτρέψουμε αυτή την άκρως επικίνδυνη εξέλιξη.

Καλούμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου να αναιρέσει την απόφασή της για περαιτέρω μείωση των χειρουργείων που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου και την δια της ολισθήσεως μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid και δεύτερης διαλογής».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ