Πάτρα: Συλλαλητήριο για την κορινθιακή σταφίδα την Τετάρτη 8/12

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» καλεί τους σταφιδοπαραγωγούς και αγρότες σε συλλαλητήριο στην Πάτρα, την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Πάτρα: Συλλαλητήριο για την κορινθιακή σταφίδα την Τετάρτη 8/12

Να παρθούν τώρα μέτρα για τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας απαιτεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που καλεί την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη στις 10.30 π.μ., σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης.

«Οι αγρότες, και ιδιαίτερα οι σταφιδοπαραγωγοί, έχουμε φάει τις υποσχέσεις με το κουτάλι. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για μέτρα στήριξης των αγροτών», τονίζει στην ανακοίνωση-κάλεσμά του, υπενθυμίζοντας τη μαζική συμμετοχή αγροτών της Αιγιαλείας και της Ηλείας στο συλλαλητήριο της 6ης Νοέμβρη στην Αθήνα: «Στείλαμε μήνυμα σε όσους μας έχουν φέρει σε δεινή θέση για την επιβίωσή μας και αυτοί είναι οι κάθε λογής κυβερνήσεις, το κράτος, τα στηρίγματά τους-απολογητές του συστήματος, που ακολουθούν τις επιταγές της ΕΕ και τη νέα ΚΑΠ που φέρνει επιπλέον μειώσεις 30%».

Επισημαίνοντας ότι κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των βιοπαλαιστών αγροτών, είναι απέναντί τους και δεν θέλουν, να λύσουν τα προβλήματά τους, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου καλεί σε «συντονισμό της πάλης», διεκδικώντας:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών από την κυβέρνηση για την αποτροπή της σταφιδικής κρίσης λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Να ισχύσουν τα μέτρα όπως και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, επιχειρήσεις κλπ.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τη σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.
  • Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω Whatsapp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ