Η παραλία στις Δάφνες μετατράπηκε σε…νταμάρι! – ΦΩΤΟ

Ο τοπικός σύλλογος έχει φτάσει ως την Εισαγγελία, για να καταγγείλει το γεγονός και τους υπαίτιους, ενώ, μέσω του πρώην ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, είχε στείλει το φάκελο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

 

Η παραλία στις Δάφνες μετατράπηκε σε...νταμάρι! - ΦΩΤΟ

Γκρίνια στις Δάφνες Προαστείου, στα Μποζαΐτικα, και επίθεση κατά της ΔΕΥΑΠ! Από μερίδα αγανακτισμένων κατοίκων, που είδαν…ξαφνικά την ακρογιαλιά της παραλίας τους να μετατρέπεται σε νταμάρι! Και κατηγορούν, με βαριά λόγια, τη ΔΕΥΑΠ για καραμπινάτη παρατυπία (έστω και όχι πλήρως τετελεσμένη), εξ αιτίας τής οποίας, όπως πιστεύουν αυτοί, καταστράφηκε η παραλία τους.

Ο τοπικός σύλλογος έχει φτάσει ως την Εισαγγελία, για να καταγγείλει το γεγονός και τους υπαίτιους, ενώ, μέσω του πρώην ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, είχε στείλει το φάκελο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

Κάτοικοι, και ο Σύλλογός τους, κατηγορούν ευθέως τη ΔΕΥΑΠ ότι, με την κίνησή της το 2013 να επιχειρήσει να κατασκευάσει αγωγό όμβριων υδάτων, παρατύπησε και παρανόμησε. Και παρότι ο αγωγός (η πρόβλεψη ήταν να φτάσει ως τη θάλασσα, σκεπασμένος βεβαίως…) δεν ολοκληρώθηκε, λόγω και της αντίδρασης της περιοχής, η παρέμβαση μηχανικού της ΔΕΥΑΠ, λίγο πριν το περασμένο καλοκαίρι, να σκεπάσει τον επίμαχο αγωγό με αμμοχάλικο, προκάλεσε βιβλική, για τα δεδομένα της περιοχής, καταστροφή, γιατί με τις πρωτοφανείς μπόρες και καταιγίδες πριν λίγο καιρό στην Αχαΐα, διαλύθηκε η κατασκευή με το αμμοχάλικο και η παραλία, όπως λένε οι κάτοικοι, έγινε νταμάρι!
«Ελάτε να δείτε την καταστροφή. Όποιος νομίζει ότι υπερβάλλουμε, ας περάσει να ρίξει μια ματιά στην παραλία των Δαφνών. Θα φρίξει. Διέλυσαν την παραλία μας. Τη δεύτερη σε επισκεψιμότητα παραλία της Πάτρας. Παραλία 600 μέτρων… Και όλα έγιναν εξ αιτίας εκείνης της κατασκευής που πήγαν να φτιάξουν. Ολα περνάνε απ’ το μυαλό μας. Μέχρι και ότι μπορεί να έγινε εσκεμμένα αυτό. Κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχει αυτή η παραλία», έλεγε στην «Π» με θυμό και απόγνωση ο Στάθης Παπαλεξανδρόπουλος, πρώην Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και κάτοικος Μποζαϊτίκων χρόνια τώρα (διετέλεσε και πρόεδρος του τοπικού συλλόγου).

Στο ερώτημα για ποιο λόγο ο μηχανικός της ΔΕΥΑΠ σκέπασε, σύμφωνα με την καταγγελία των κατοίκων, τον αγωγό, ο κ. Παπαλεξανδρόπουλος απάντησε: «Για να τον κρύψει από την κοινή θέα των επισκεπτών το καλοκαίρι… Φωνάζαμε εμείς για αυτή την άθλια εικόνα και για να κουκουλώσει την ασχήμια της ΔΕΥΑΠ και για να μη

ν βλέπουν το έκτρωμα αυτό οι κολυμβητές, ήρθε ο κ. Λύκουρας και έκανε ό,τι έκανε…».
Πριν λίγο καιρό, πάντα σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες των κατοίκων, πήγαν για επιτόπια έρευνα στο χώρο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, μετά από όχληση που είχε γίνει στον Χαρ. Μπονάνο. «Ηρθαν στο χώρο και έλεγαν ότι πουθενά δεν έβλεπαν τον αγωγό. Τους δείχναμε πού ήταν θαμμένος, εκεί που τον είχε κουκουλώσει ο κ. Λύκουρας, αλλά περιέργως δεν ήθελαν να δουν. Κι έφυγαν…»!

Η «Π» μίλησε και με τον ιατρό-γαστρεντερολόγο Σάββα Προκοπίου, μέλος του Συλλόγου «Δράση»: «Είναι μια τραγωδία, πραγματικά… Όλα ξεκίνησαν από εκείνη την παλιά, αμαρτωλή ιστορία… Η ουσία είναι ότι μας κατέστρεψαν. Η παραλία διαβρώθηκε, καταστράφηκε».

 

Η παραλία στις Δάφνες μετατράπηκε σε...νταμάρι! - ΦΩΤΟ

«ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…»

Εντελώς διαφορετική άποψη έχει ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, στον οποίο απευθύνθηκε η «Π» ζητώντας του ν’ αποκρούσει και ν’ αντικρούσει τις σοβαρές καταγγελίες κατοίκων της περιοχής των Δαφνών.

«Καταρχάς, πρόκειται για μια ιστορία που σέρνεται εδώ και χρόνια. Ο συγκεκριμένος αγωγός είναι ανενεργός, δεν φέρνει νερά συνεπώς. Η υπόθεση εκκρεμεί, γιατί λείπει η γνωμοδότηση από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης. Εδώ και χρόνια, πάνε κι έρχονται προτάσεις ναι αντιπροτάσεις, αλλά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος δεν αποφασίζει. Η καταστροφή στην παραλία των Δαφνών δεν έχει καμία σχέση με τον αγωγό. Αυτό που λένε για παρέμβαση μηχανικού της ΔΕΥΑΠ δεν το γνωρίζω. Αφού χωρίς έγκριση της Περιβαλλοντικής, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα όμως κι αν έγινε αυτό που λένε, πιστεύει κανείς ότι αυτό φταίει για την καταστροφή της παραλίας; Εδώ καταστράφηκε όλο το παραλιακό μέτωπο και μας λένε κάποιοι ότι για τη συγκεκριμένη καταστροφή φταίει ένας αγωγός; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Η οργή της θάλασσας έκανε τις ζημιές. Υπάρχουν, όπως φαίνεται, μερικοί που δεν έχουν με τι ν’ ασχοληθούν και ψάχνουν ευκαιρία να βγουν στα κανάλια και στις εφημερίδες».

* Η επιστολή του συλλόγου «Δράση», που εδρεύει στις Δάφνες: «Τον Οκτώβριο του 2013 η ΔΕΥΑΠ προσπάθησε παράνομα (με Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του 2004) να κατασκευάσει εμφανή αγωγό όμβριων υδάτων στη μέση της παραλίας. Με ενέργειες του πολιτιστικού συλλόγου της συνοικίας “Η Δράση”, η κατασκευή αυτή σταμάτησε. Παρ’ όλο που ο σύλλογος κατέθεσε μελέτη του αρμόδιου καθηγητή του πανεπιστημίου Πατρών, κ. Αθανάσιου Δήμα για τις καταστροφικές συνέπειες μιας κατασκευής σαν αυτή και πρότασή του για εκτροπή του αγωγού προς την κοίτη του χείμαρρου Χάραδρου, η ΔΕΥΑΠ αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί. Επειδή οι κάτοικοι και ο σύλλογος αντιδρούσαν για την ύπαρξη του αγωγού αυτού, ο κ. Χρήστος Λύκουρας, μηχανικός της ΔΕΥΑΠ, κουκούλωσε επιμελώς με αμμοχάλικο τον αγωγό την περασμένη άνοιξη. Τώρα, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, η ωραιότατη κολυμβητική μας παραλία καταστράφηκε ολοσχερώς και ο ομβριαγωγός αποκαλύφτηκε».

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ