Συνάντηση Πελετίδη – ΣΚΕΑΝΑ: Επί τάπητος τα θέματα του κλάδου

Η συνάντηση ορίστηκε μετά από αίτημα του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ για να συζητηθούν διάφορα σημαντικά για τον κλάδο ζητήματα.

Συνάντηση Πελετίδη - ΣΚΕΑΝΑ: Επί τάπητος τα θέματα του κλάδου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη πραγματοποίησε ο ΣΚΕΑΝΑ. Στην συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Σπυρόπουλος, ο γεν. γραμματέας, κ. Λάμπρος Λιόλιος και ο ταμίας, κ. Γιώργος Κολλιόπουλος.

Η συνάντηση ορίστηκε μετά από αίτημα του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ για να συζητηθούν διάφορα σημαντικά για τον κλάδο ζητήματα.

Σχετικά με το μεγάλο και επίκαιρο ζήτημα των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων από την πρόσφατη κακοκαιρία, ο κ. Πελετίδης ενημέρωσε επί της διαδικασίας, πως η αρμοδιότητα του Δήμου αφορούσε την πρώτη φάση όπου ήταν η συλλογή των φακέλων των πληγέντων και στην συνέχεια η παράδοσή τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η οποία με την σειρά της έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ένα ακόμη θέμα- πληγή για την πόλη μας, το Καρναβάλι και η ενδεχόμενη ακύρωσή του, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα υγειονομικά δεδομένα, δεν θα μπορούσε να λείψει από την ατζέντα της συνάντησης. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς για την οποιαδήποτε εκτίμηση, καθώς τα δεδομένα της πανδημίας αλλάζουν συνεχώς και όλα είναι ρευστά. Τόνισε, ωστόσο, πως ο Δήμος έχει πλάνο και θα είναι σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και κυρίως όπως ζητήθηκε και από τους εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ, να στολιστεί η πόλη και να υπάρχει έστω ένα γιορτινό κλίμα και ένα άρωμα καρναβαλικό, όσο αυτό είναι εφικτό. Ευχή όλων είναι να μπορέσουν να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις και να αρχίσει να επιστρέφει στην πόλη μας ο θεσμός που αποτελεί τον πνεύμονα της οικονομίας της περιοχής.

Στα πλαίσια του μεγάλου ζητήματος της εικόνας της πόλης, που πάντα θέτει ο ΣΚΕΑΝΑ, συζητήθηκε η σήμανση στις οδούς της πόλης, όπου είναι ένα από τα βασικότερα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος τους εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ, εντάσσεται στα πλαίσια ευρύτερου έργου που έχει εγκριθεί και για το οποίο αναμένεται χρηματοδότηση. Μέρος του έργου αυτού είναι και η τοποθέτηση πινακίδων, γενικότερα, σε πάρκα, πλατείες κοκ με ενημερωτικά και ιστορικά για τα εκάστοτε μέρη, στοιχεία. Κοινή πεποίθηση και των δύο φορέων είναι ότι η εικόνα της πόλης μας είναι πολύ σημαντική και πρέπει να αναβαθμίζεται συνεχώς.

Τέλος αναφορά έγινε και στο θέμα που έχει προκύψει με τις αδειοδοτήσεις στον πεζοδρομο της Τριών Ναυάρχων.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ