Λαϊκή συνέλευση στο Νότιο Διαμέρισμα: Κάλεσμα Πελετίδη για συμμετοχή στην μηχανοκίνητη πορεία – ΦΩΤΟ

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης το θέμα της παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο του Ριγανόκαμπου, για να γίνει το Ανατολικό Πάρκο, ήταν αυτό που έθεσαν ως βασικό όλοι οι συμμετέτοντες.

Λαϊκή συνέλευση στο Νότιο Διαμέρισμα: Κάλεσμα Πελετίδη για συμμετοχή στην μηχανοκίνητη πορεία - ΦΩΤΟ

Να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή στις 29 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα για να απαιτήσει από την κυβέρνηση την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την Πάτρα και το λαό της, κάλεσε τους φορείς και τους κατοίκους του Ανατολικού Διαμερίσματος, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στη χθεσινοβραδινή Λαϊκή Συνέλευση του Ανατολικού Διαμερίσματος που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για να συζητηθούν τα θέματα της περιοχής και να γίνει διάλογος επί αυτών.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης το θέμα της παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο του Ριγανόκαμπου, για να γίνει το Ανατολικό Πάρκο, ήταν αυτό που έθεσαν ως βασικό όλοι οι συμμετέτοντες.

Ο Δήμαρχος μιλώντας είπε: Τα θέματα της πόλης τα έχουμε θέσει στην κυβέρνηση, τώρα είναι ώρα να αγωνιστούμε για να τα διεκδικήσομε. Όλοι μαζί το Σάββατο 29 Γενάρη στο Σύνταγμα για να απαιτήσουμε να παραχωρηθεί στους Πατρινούς ο Ριγανόκαμπος, να γίνει η υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι, να δοθεί στο Δήμο η χρηματοδότηση αναλογικά δικαιούται, σύμφωνα με την κατανομή που η κυβέρνηση έχει ψηφίσει.

Τη συζήτηση άνοιξαν ο Πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και η Αντιπρόεδρος Ειρήνη Σκαρλάτου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία για όλους, τόνισε την ανάγκη των λαϊκών συνελεύσεων μέσω των οποίων υπάρχει άμεση επαφή και διάλογος για να λύνονται τα ζητήματα. Ο Δήμαρχος ανέλυσε τη σημερινή κατάσταση λέγοντας:

«Τα δύο χρόνια που πέρασαν με την πανδημία ήταν επώδυνα. Έχουμε 17% παραπάνω απώλειες ανθρώπινων ζωών! Το σύστημα υγεία εμφανίζει ανεπάρκεια αφού τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία covid και οι ασθενείς με άλλες ασθένειες αποφεύγουν να προσέλθουν να εξεταστούν! Δύο χρόνια ταλαιπωρείται ο λαός από την πανδημία, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την ανεργία. Οι επιπτώσεις είναι εμφανείς και στο Δήμο. Με τις μνημονιακές και τις μεταμνημονιακές πολιτικές που επιβάλλουν μείωση στη χρηματοδότηση και απαγόρευση των προσλήψεων να μας αφαιρούν δυνάμεις, δυσκολεύει η δουλειά που πρέπει να φέρουμε εις πέρας.

Αυτό σημαίνει καθυστερήσεις σε έργα, μικρά και μεγάλα, που είναι προγραμματισμένα να γίνουν. Παρόλα αυτά στην πόλη καταφέραμε κάναμε και κάνουμε πολλά έργα για τους δημότες, όσα δεν έγιναν εδώ και δεκαετίες τώρα».
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στην υποχρηματοδότηση του Δήμου και τις ελλείψεις σε προσωπικό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα χρήματα που οφείλονται από την κυβέρνηση στο Δήμο είναι χρήματα που το κράτος με την άμεση και την έμμεση φορολογία έχει εισπράξει από τους δημότες και δεν θα επιστρέφει σε αυτούς. Αντίθετα παροτρύνει τους Δήμους να βάλουν επιπλέον φόρους! Εμείς όμως δεν κινούμαστε στην κατεύθυνση που λένε αυτοί, να «αρμέξουμε» το λαό. Δεν θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο. Γι’ αυτό και για μια σειρά άλλες διεκδικήσεις στις 29 Γενάρη συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα, στην Αθήνα. Απαιτούμε να μας παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ο Ριγανόκαμπος για να φτιάξουμε το Ανατολικό Πάρκο. Να υπογειοποιηθεί η γραμμή του τρένου και από το Ρίο ως την Κανελλοπούλου. Να υπάρχουν επαρκή κονδύλια για τη δημοτική οδοποιία, για τα έργα τα αντιπλημμυρικά και τα αντιπυρικά, για τα αδέσποτα και για όλες τις αρμοδιότητες που μεταβίβασαν στους Δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους».

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος που αναγνώρισαν το έργο που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η Δημοτική Αρχή, τόνισαν ότι θα συμμετέχουν στο πλευρό της στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με δικό τους πανό και υπόμνημα που θα ζητούν την παραχώρηση του Ριγανόκαμπου.

Στη λαϊκή συνέλευση, που έγινε με τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά του κορονοϊού, ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων (Γηροκομειό, Μπεγουλάκι, Λυκοχορός, Ειρήνης και Φιλίας, Αρόης, Περιβόλας, Ζωοδόχου Πηγής, Παγώνας, Εγλυκάδας, Αγνάντι) και κάτοικοι.

 

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ