1821-2021: Ένα συνέδριο με έντονο χρώμα Πάτρας – 200 χρόνια από την απελευθέρωση

Το διαδικτυακό επιστημονικό Συνέδριο θα διοργανωθεί την Κυριακή, με βασικό θέμα  «200 έτη από την Απελευθέρωση-Ελλάδα, Μοριάς, Ορθοδοξία 1821-2021».

1821-2021: Ένα συνέδριο με έντονο χρώμα Πάτρας – 200 χρόνια από την απελευθέρωση

Γνωστό για τις ιστορικές αναζητήσεις και ανησυχίες του, καθώς επίσης και για τις δράσεις του που προβάλλουν θέματα που αφορούν την πατρίδα μας και την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού.

Η τελευταία μεγάλη δράση αφορά στο διαδικτυακό επιστημονικό Συνέδριο που θα διοργανωθεί την Κυριακή από τις 4.30μ.μ. έως τις 9μ.μ. περίπου, με βασικό θέμα «200 έτη από την Απελευθέρωση-Ελλάδα, Μοριάς, Ορθοδοξία 1821-2021».

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται με το Επιστημονικό Περιοδικό «SingiLogos» του Πανεπιστημίου Singidunum του Βελιγραδίου και εντάσσεται στο πρόγραμμα των Πρωτοκλητείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί υπό την προσωπική αιγίδα του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος δείχνει πάντοτε το έντονο ενδιαφέρον του για θέματα που αφορούν την πατρίδα μας, την Ορθοδοξία και την ελληνοχριστιανική μας παράδοση και πολιτισμό.

Το Συνέδριο θα έχει έντονο χρώμα Πάτρας, καθώς εκτός από την παρουσία του Σεβασμιώτατου, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, και του Δρ. Γεωργίου-Νεκτάριου Λόη, προέδρου του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, ο οποίος θα προλογίσει, ξεχωρίζουν και οι παρουσίες των καθηγητών Απόστολου Καπρούλια (θα μιλήσει για το εξής θέμα: «Ο εκφωνηθείς προς τον Ι. Καποδίστρια λόγος τού Θ. Καΐρη (11/1/1828): Προς μία πλατωνική – φιλοσοφική και θεολογική – ανάγνωση της πολιτικής πράξης») και Ανδρέα Ζαφειρόπουλου, καθώς κι ενός δικού μας ανθρώπου, του δημοσιογράφου της «Π», Κώστα Λαμπρόπουλου, ο οποίος θα μιλήσει για την «Πάτρα πριν και κατά την Επανάσταση του 1821».

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν και ο Γεώργιος Κουμουτσάκος, τ. αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Μίλοβαν Στάνισιτς, πρόεδρος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Singidunum Βελιγραδίου και ο Χρήστος Καραγιάννης, κοσμήτορας και αν. καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ